Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 12. 15:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Speciális táblák csökkentik a balesetek számát Vasban

Speciális táblák csökkentik a balesetek számát Vasban

Eredményesnek tartja figyelemfelhívó táblák kihelyezését veszélyes útszakaszokra a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, ezért folytatják az akciót - közölte a közlekedésrendészeti osztály vezetője az MTI-vel.

László Péter alezredes elmondta: a speciális, színes táblák kihelyezése után az érintett útszakaszokon 50-80 százalékkal csökkent a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma, és azóta ezeken a szakaszokon nem halt meg senki. Hozzátette: a korábbi balesetek döntő többsége a járművezetők tudatos szabályszegése vagy figyelmetlensége miatt következett be.

Az első figyelemfelhívó táblát 2016. december 14-én állították fel Nagysimonyi és Tokorcs között, ahol korábban több súlyos, köztük két halálos kimenetelű közlekedési baleset is történt.

Mivel a tapasztalatok kedvezőek voltak, 2017-ben több hasonló táblát helyeztek ki a megyei rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottságának javaslatai alapján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának munkatársai például a Tömörd és Vasasszonyfa közötti, a Szombathely és Ják közötti, valamint a Csepreg és Horvátzsidány közötti útszakaszokra, s még további három helyszínre - közölte László Péter, hozzátéve: legutóbb tavaly december közepén a 84-es főúton, Gérce és Rábapaty térségében helyeztek ki táblát, a következő időszakban pedig még három helyszínre terveznek ilyet.

Az osztályvezető megjegyezte: a figyelemfelhívó táblák áthelyezhetők, mindig oda viszik, ahol a baleseti adatok szerint a legveszélyesebbnek ítélik az adott útszakaszt.

Vas megyében évente több mint ötszáz, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történik, ezek közül tavaly 21 volt halálos kimenetelű.

Címkék: baleset, rendőrség, tábla, vas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.