Városlista
2021. március 5, péntek - Adorján

Hírek

2020. Augusztus 26. 14:42, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs

Sorsok a kommunista diktatúra szorításában

Sorsok a kommunista diktatúra szorításában

Megjelentek az Emlékpont folyóiratának legújabb számai

A napokban jelent meg a hódmezővásárhelyi Emlékpont tudományos folyóirata, az Emlékeztető két legújabb száma. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője, a periodika főszerkesztője elmondta: az új kötetek a kibővült szerkesztőbizottság közreműködésével készültek, amelynek immár tagja Zakar Péter történészprofesszor, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese, valamint a komárnói Selye János Egyetem docense, Vajda Barnabás is.A most megjelent számokban megtalálhatóak például a tanácsköztársaság történetéről tavaly az Emlékpontban Adalékok az első magyarországi proletárdiktatúra történetéhez címmel megrendezett konferencia előadásai – mondta a múzeumigazgató. De a kiadványokban publikálnak az intézmény szellemi műhelyéhez tartozó hazai szakemberek mellett az Emlékpont jelenlegi és korábbi történészei is. Nagy Gyöngyi Köves Mihály, volt vásárhelyi aljegyző és családja államszocializmus alatt átélt megpróbáltatásait tárta föl, Vincze Gábor pedig az 1945-ben föloszlatott csendőrség egykori tagjainak sorsát vette górcső alá, míg Zeman Ferenc a hódmezővásárhelyi szociáldemokrata politikus és egykori iparügyi miniszter, Takács Ferenc 1947–48-ban végzett, országos árvízvédelmi kormánybiztosi tevékenységét mutatta be – tájékoztatott Miklós Péter.A kiadványok ingyenesen letölthetőek az Emlékpont honlapjáról az alábbi linkekre kattintva.
http://emlekpont.hu/wp-content/uploads/2020/08/Emlekezteto_2019_1_2_web_.pdf
http://emlekpont.hu/wp-content/uploads/2020/08/Emlekezteto_2019_3_4_web_.pdf

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 11:48, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2021. Március 02. 11:13, kedd | Helyi

Már két buszgyártó céggel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

Az INTER Traction Electrics Kft-vel és a BM HEROS Zrt-vel kötött megállapodást a MÁV a napokban.

2021. Március 02. 11:08, kedd | Helyi

Valódi tartalom a hívószavak mögött: Partnerségben és értékközösségben a Highlights of Hungary és a KPMG

2021. február 25-én hirdették ki az idei Highlights of Hungary díjazottjait. A non-profit kezdeményezés kiemelt partnere az idén is a magyarországi KPMG.

2021. Március 02. 11:02, kedd | Helyi

A hétvégén 2000 tábla szeretetcsoki került családokhoz

A járványügyi helyzet miatt egyre több család anyagilag teljesen kimerülőben van.