Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. November 26. 09:51, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Sorozatonként

Sorozatonként

Szabó Klára Petra Phantasea című könyvének bemutatója

Könyvbemutatót rendeznek november 27-én, kedden délután 5 órai kezdettel az Alföldi Galériában, ahol Szabó Klára Petra képzőművész eddigi munkásságát áttekintő Phantasea című kiadványról beszélget Somosi Rita művészettörténész az alkotóval. Az eseményen Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója mond köszöntőt.

A Pauker Collection könyvsorozatban a hazai kortárs képzőművészet alkotói kapnak egyéni bemutatkozási lehetőséget. A hódmezővásárhelyi születésű és ‑ rendszeres külföldi ösztöndíja és rezidenciaprogramja ellenére is – itt élő, alkotó Szabó Klára Petra képzőművész pályájáról az idén jelent meg Phantasea címmel kiadvány. A kötet bevezető tanulmányában Somosi Rita művészettörténész Szabó Klára Petra sorozatait elemzi a legelső Art&Style portfóliótól a Gyűjtőn, Fekete dobozon, valamint a Rudnay-ösztöndíj beszámoló kiállításán a Tornyai-múzeumban is kiállított Jégvirágokon és további műcsoportokon keresztül. A Viltin Galéria szakembere szerint a fiatal művésznő kísérletező alkat, aki a hagyományos médiumok határait keresve fejezi ki törekvéseit, és újítja meg a festészet műfaját.

A jövő hét keddi könyvbemutatóra (kezdés november 27-én 17 órakor) az Alföldi Galéria földszintjén, Szabó Klára Petra a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton – a kortárs seregszemlének 2007 óta állandó kiállítója és számos díjának birtokosa – szereplő „virágsorozatai” előtt kerül sor. Az est vendégeit Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója köszönti, a rendezvényen a kötet megvásárolható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.