Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2012. Március 13. 14:17, kedd | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Sok gól, sok kiállítás és Ferencváros-siker

Sok gól, sok kiállítás és Ferencváros-siker

Az élvonalbeli jégkorongbajnokság elődöntőjének negyedik meccsén a Ferencváros egy változatos, kiállításokban és gólokban is gazdag meccsen másodszor is legyőzte hazai pályán a Miskolcot.

A Ferencváros 6–3-as sikerével kiharcolta a mindent eldöntő ötödik mérkőzést, amelyet szerdán rendeznek Miskolcon.

A Miskolc és a Ferencváros elődöntője az ob I-ben eddig nagyon változatos képet mutatott: az első meccset 7–1-re megnyerte Greg Lindqvist edző csapata, a második találkozón a fővárosban azonban 4–3-as vereséget szenvedett, a harmadik mérkőzésen azonban ismét győzni tudott. Így érkeztünk el a mai negyedik összecsapáshoz, amely a párharc eddigi alakulásához hasonlóan változatos volt.

A miskolciak 2009 óta nem tudtak nyerni a Ferencváros vendégeként, ám ezúttal a meccs elejétől nagyon aktívan játszottak, látszott, hogy már ezen a találkozón el akarták dönteni az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcot. Ennek megfelelően az ötödik perc végén Rafaj Attila passzából a hosszú oldalon, a jobb szélen érkező Vladimir Dubek közeli lövéssel megszerezte a vezetést a vendégeknek.

A Jegesmedvéknek a gól után is volt a helyzetük, ám mégis a Ferencváros szerezte a következő gólt. A kilencedik percben a hazaiak kétszer is eltalálták a kapuvasat, a második után Berta Ákos a kipattanót közelről a kapuba passzolta.

Berta ebben a harmadban főszereplővé vált, ugyanis a folytatásban szúrásért kiállítást, majd fegyelmivel végleges kizárást kapott. A Miskolc ezután kapuja elé szögezte a zöld-fehéreket, Jozef Racko többször is bravúrral védett, és miután a vendégektől Miskolczi Márkot is kiállították a játékvezetők (magas bot miatt), a Ferencváros megúszta bekapott gól nélkül ezt a szakaszt.

Sőt, a játékrész végén még a vezetést is megszerezte: Lubomir Chmello kiállítása után Juhamatti Hietamaki távoli lövése a kapusvasról Linus Schellin elé pattant, a svéd játékos pedig közelről kihasználta a lehetőséget. Az első harmad a három gól mellett hat kiállítást is hozott (három-három elosztásban).

A nézők a folytatásban is sok durvaságot láthattak: a ferencvárosi Borbás Gergely fejre támadásért kapott kétperces kiállítást majd tízperces fegyelmit (végleges kiállítás is lehetett volna...). Ennek ellenére a hazaiak alakítottak ki nagyobb helyzeteket és ők szereztek újabb gólokat is.

Előbb Rosztocsil Tamás lőtt nagy gólt a szélről a jobb felső sarokba, majd Borbás Gergely passzából Kiss Gábor bombázott a miskolci kapuba, ezzel két harmad után 4–1-re vezetett a Ferencváros.

Az utolsó játékrész elején öt a négy elleni emberhátránynál tudott szépíteni a Miskolc Joshua Bonar révén. A Ferencvárosnak azonban volt válasza és Linus Schellin második találata után, 5–2-es hazai vezetésnél úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés. Pláne azután, hogy a vendégek kettős emberelőnyben sem tudtak betalálni.

Több mint négy perccel a vége előtt Vladimir Dubek második góljával azonban mégiscsak szépíteni tudtak a miskolciak, akik már három és fél perccel a meccs vége előtt lehozták a kapus Budai Krisztiánt, hogy így kerülhessenek emberelőnybe.

A Ferencváros azonban ennek köszönhetően többször is üres kapura támadhatott, az egyik ilyen lehetőségből Schelling harmadszor is betalált, ezzel végleg eldőlt a találkozó. A mindent eldöntő ötödik meccset szerdán Miskolcon rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 05:12, kedd | Sport

Demanding special stages of the WRC in Croatia are a real challenge for the best rally drivers

One of the most attractive competitions in the world takes place April 22 to 25, 2021.

2021. Január 04. 12:04, hétfő | Sport

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

2020. December 31. 18:00, csütörtök | Sport

Juhász Csabi a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán

Szilveszter Kakucs Ring Kupa - 2020.12.28. - Kakucs Ring - Juhász Csaba - Juhász Média Kft - Renault Clio R3.

2020. December 31. 14:07, csütörtök | Sport

Csak egy kör adatott meg

Bencs Gábor Juhász Csabi alkalmi navigátora most visszaült eredeti helyére az öccse, Zoltán mellé.