Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 02. 19:42, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Sok eső, talaj menti fagy, havazás és hófúvás miatti figyelmeztetések

Sok eső, talaj menti fagy, havazás és hófúvás miatti figyelmeztetések

Szerdára a jelentős mennyiségű csapadék, talaj menti fagy, havazás és hófúvás miatt is adott ki több megyére figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Az erős hófúvás miatt két megyében másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint, amelyet kedd kora este juttatott el az MTI-hez, tizenegy megyében jelentős mennyiségű esőre kell számítani. 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat, ezért elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém és Pest megyére, valamint a főváros területére.
Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében szerdán több mint 10 centiméternyi hó hullhat, emiatt elsőfokú figyelmeztetést rendeltek el.
A hófúvás miatt két megyére - Győr-Moson-Sopron, illetve Vas megyére - narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést, két megyére - Veszprém, illetve Zala megyére - citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken a szél hófúvást okoz, amely hótorlaszokat emelhet.
A talaj menti fagy miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyékben adtak ki figyelmeztetést.
A figyelmeztető előrejelzés szerint szerdán jobbára az északi és keleti tájakon lehet területi átlagban 20 millimétert meghaladó csapadék. A Dunántúl nyugati felén havazás valószínű, főként Vas és Zala megyében, Győr-Moson-Sopron nyugati részén és Veszprém megye magasabban fekvő területein szerda délelőttig helyenként 10 centimétert meghaladó friss hó hullhat. A Dunántúl többi részén havas eső, eső egyaránt előfordulhat.
Emellett a szél is viharossá fokozódik, majd várhatóan szerda estére mérséklődik. Emiatt a Nyugat-Dunántúlon szerdán a nap első felében hófúvásra is számítani kell. A lehulló hó síkvidéken inkább csak átmenetileg maradhat meg - jegyezte meg a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.