Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2021. December 17. 13:02, péntek | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Sima vereségbe szaladt bele a Kosársuli

Sima vereségbe szaladt bele a Kosársuli

Nem sikerült jól a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulinak a 2021-et, egyben az alapszakasz első felét lezáró meccse,

az NB I/B Zöld csoportjának 13. fordulójában a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, Stojan Ivkovic által irányított KTE-Duna Aszfalt U23 nagyon simán győzött.

A kecskeméti fiatalok 7 győzelemmel és 5 vereséggel az 5. helyen álltak a játéknap előtt a tabellán, szemben a Kosársuli ellentétes mérlegével (5-7) és 10. helyével. Mégis győzelmi reményekkel utazott a vásárhelyi csapat a Mercedes-Benz Sportakadémia csarnokába, hiszen az előző két bajnoki egyaránt sikerrel végződött, míg a KTE a keretösszeállítástól függően eléggé rapszodikusan teljesít a szezonban. Ezúttal azonban teljes létszámmal, A-csoportban is rendszeresen pályára lépő játékosokkal álltak ki, és a pályafutását a Kosársuliban kezdő Botka Botond is játszott.

Nagyjából egy negyedig tudta tartani a lépést a Vásárhely a Kecskeméttel, pedig az elején úgy tűnt, teljesen máshogy is alakulhat a mérkőzés. Másfél perc után 5-0-ra vezetett a KTE, de erre Bálint, Bodócsi és Varga Zalán triplájával, valamint Burko kettesével 11-0-s széria jött válaszként. A negyed utolsó perce ugyan Kucsera vezetésével a hazaiaké volt, de az egy pontos különbség (15-14) lényegében semmit sem jelentett.

Nem úgy, mint a második negyed eleje, ahol támadásban folyamatosan jöttek a hibák, a Kecskemét cserébe élt a lehetőséggel és egy 9-0-s rohammal jóformán már ekkor eldöntötte a meccset (24-14 a 14. percben). Burko büntetői tartották valamennyire tűzközelben a csapatot, de a játékrész második felében a tíz pontot is átlépte a különbség, ami a félidőre is megmaradt (40-28).

A szünet után változott a játék képe, csak a Kosársuli szempontjából rossz irányba: Kiss és Kucsera megrázta magát, egyben még jobban felrázta a hazaiakat, amire sem védekezésben, sem támadásban nem volt válasza a Kosársulinak. 12-0-s sorozattal húsz fölé nőtt a KTE előnye (54-33 a 26. percben), innen pedig már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a számszerű végeredmény.

A hajrában bőven játékpercet kaptak a saját nevelésű vásárhelyi játékosok, de ezúttal senkinek sem ment igazán a játék, senki sem tudott húzóemberré válni. A triplamutatót kivéve mindenben jobb volt a Kecskemét, majdnem kétszer annyi VAL-értéket produkáltak, mint a Kosársuli (120-65), és végül 81-58-ra győztek.

NB I/B Zöld csoport, 13. forduló:

KTE-Duna Aszfalt U23-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 81-58 (15-14, 25-14, 22-11, 19-19)

Kecskemét, Mercedes-Benz Sportakadémia. Vezette: Radnóti, Reisz, Mintál

Kecskemét: Tóth Bar. 4, Lukács 5/3, Tóth Bal. 1, Kucsera 19, Kiss 18
Cserék: Fazekas 2, Takács 6/3, Tóth P. 8, Botka 8/3, Ivkovic 6, Kőházi 4
Vezetőedző: Stojan Ivkovic

Kosársuli: Pavlovic 3, Bodócsi 3/3, Varga Á. 9/3, Bálint 13/3, Burko 12
Cserék: Kovacevic -, Varga Z. 5/3, Borbáth 2, Vejinovic 6/3, Knyur 5/3, Nánási -, Megyesi –
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor

Utasi Gábor értékelése:Ellenfelünk támadásban és védekezésben is felülmúlt minket, ezt az eredmény is mutatja. Gratulálok a Kecskemétnek!"

A Kosársuli január 6-án, csütörtökön hazai pályán folytatja a bajnokságot, egyben kezdi az alapszakasz visszavágóit, a Sopron látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

(A nyitókép forrása: KTE)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.