Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Szeptember 26. 11:05, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Sima győzelemmel kezdte a szezont a Kosársuli

Sima győzelemmel kezdte a szezont a Kosársuli

Nyíregyházán, az újonc NYÍKSE otthonában kezdte az NB I/B Zöld csoportjának 2022/23-as idényét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.

Slobodan Kalinic vezetőedző a sérüléssel bajlódó Balogh Lászlón, Knyur Somán és Pinnyey Mártonon kívül mindenkire számíthatott, a felkészülési mérkőzésekhez hasonlóan pedig ezúttal is sok lehetőséget kaptak a fiatal, saját nevelésű játékosok – sőt, hárman (Bősz Richárd, Karsai Balázs, Filak László) is debütáltak.

Közülük Filak rögtön a kezdőcsapatban, Bálint Erikkel, Pavlovic Vukkal, Varga Ákossal és Varga Zalánnal együtt. Savic Brane együttese kezdett jobban, Gáspár triplájára hiába válaszolt a szezon első vásárhelyi kosarával Pavlovic, négy perc után, 7-2-es hazai vezetésnél időt kellett kérnie Slobodan Kalinicnak. Ez jót tett a csapatnak, a kezdeti pontatlanságot és idegességet fokozatosan felváltotta a sokpasszos, intenzív, gyors támadójáték és a negyed második felében a védekezés is működni kezdett. 12-11 után Varga Ákos triplájával és Bálint kettesével, 5-0-s szériával először vette át a vezetést a Kosársuli, a negyed pedig 16-15-ös vásárhelyi vezetéssel zárult.


A második negyed elején, 17-16-nál volt utoljára az előny a nyíregyházaiaknál, hiszen a Kosársuli ki sem adta a kezéből többet. Bodócsi, majd a Varga testvérek hintettek el egy-egy hárompontost (17-25 a 16. percben), és noha nem volt teljesen gördülékeny a játék, büntetőkkel, majd Borbáth triplájára tovább nőtt a különbség (17-32 a 19. perc végén). A kilenc percig tartó (!) NYÍKSE-csendet Asztalos törte meg, de érezhetően már a félidő előtt eldőltek az érdemi dolgok (a szünetben: 21-34).


A pihenő sem tett jót a hazaiaknak, a Kosársuli jó csapatmunkájával 11-0-ra lépte le őket a második félidő első öt percében (21-45). A negyed második felében ugyan kicsit közelebb került egymáshoz a két csapat, jött néhány eladott labda és pontatlan támadás a vásárhelyiektől, de Kelemen kosarai tartották a magabiztos vezetést (34-51 a negyed végén).


A hajrában Bodócsi triplája tette fel a pontot az i-re a 34. percben, hiszen ekkorra a NYÍKSE tizenöt ponton belül zárkózott, innen viszont a felzárkózás legapróbb reménye sem maradt meg a vendéglátónak. Helyenként döcögött a támadójáték, de a 37. percre ismét húsz pont közelében járt az előny (41-60), és Slobodan Kalinic igyekezett forgatni a csapatot, hiszen a győzelem nem forgott veszélyben. A 47-61-es végeredményt Verba állította be. A Kosársuli legeredményesebbje a 15 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplázó Varga Ákos volt.

NB I/B Zöld csoport, 1. forduló:

NYÍKSE-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 47-61 (15-16, 6-18, 13-17, 13-10)

Nyíregyháza, Bánki iskola. Vezette: Pozsonyi, Domán, Marton

NYÍKSE: Kurucz 3/3, Vida 4/3, Zajácz 4, Gáspár 14/6, Asztalos 6
Cserék: Skorcov 6, Szilasi 5/3, Verba 3, Tisza 2, Uduoise –
Vezetőedző: Savic Brane

Kosársuli: Pavlovic 9, Varga Á. 15/6, Filak -, Bálint 6/3, Varga Z. 3/3
Cserék: Kelemen 10, Borbáth 9/6, Bodócsi 8/6, Kass 1, Bősz -, Karsai –
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

Slobodan Kalinic: "Az első mérkőzés mindig nehéz, főleg idegenben egy feljutó csapat ellen, akik felvették az NB I/B Zöld csoport keménységét. Precízen védekeztünk, kevés ponton tudtuk tartani a Nyíregyházát, ebből lehet építkezni a jövőben is. Gratulálok a Fiúknak!”

A Varga Zalán által irányított U20-as csapat is könnyed, 103-32-es sikerrel nyitotta a szezont. Utasi Zsombor 24 ponttal és 11 assziszttal, Karsai Balázs 16 ponttal és 10 lepattanóval jeleskedett, de Bodócsi Benjámin (19) és Megyesi Dániel (13) is tíz pont fölé jutott.

Folytatás jövő pénteken 18.30-tól hazai pályán, a Dávid Kornél Akadémia ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.