Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 20. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Sikerült hazahozni a Marokkóban rekedt magyarokat

Sikerült hazahozni a Marokkóban rekedt magyarokat

Sikerült hazahozni Marokkóból azokat a magyar embereket, akik ott rekedtek a marokkói légtér lezárása miatt - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

A tárcavezető kifejtette: nemrég landolt a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren az a gép, amelynek fedélzetén összesen 142-en voltak, köztük 108 magyar állampolgár.

Felidézte: korábban azt mondták, 146-an ragadtak kint, de néhányan az Austrian Airlines járatával szerdán már el tudtak jönni.

Közölte: a 108 magyar állampolgár mellett öt szomszédos ország összesen 34 szintén ott rekedt állampolgárát is el tudták hozni, amiért az érintett országok köszönetet mondtak.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ilyenkor nagyon fontos az együttműködés, hiszen biztosan lesz más olyan pontja a világnak, ahonnan más országok akciói keretében fognak hazahozni magyarokat.

Címkék: magyar, Marokkó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.