Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Május 16. 18:23, hétfő | Helyi
Forrás: Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány Dr. Péntek Éva,

Sikeres a bohócdoktor iskola

Sikeres a bohócdoktor iskola

A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Csapatot.

A megnövekedett igények kielégítése végett az alapítvány önkéntes bohócdoktorokat képez. A Karitáció Alapítvány bohócdoktoraihoz csapatban gondolkodó, gyerekek és felnőttek számára jótékonysági programokban aktív segítő szerepet vállaló önkénteseknek végez fejlesztő foglalkozásokat. A bohócdoktor iskolában a bohócdoktorkodást és az önismeretet is segítő tematika alapján egészségügyi, közösségi - kommunikációs, pszichológiai, higiéniai ismereteket kapnak a résztvevők.

A bohócdoktor iskolában a bohócdoktor jelöltek a kézmosás fontosságától, a kórházi higiénián át a lélek egyensúlyon, bohócsminkelésen, lufihajtogatáson, kommunikációs ismereteken (versmondáson, beszédtréningen), keresztül jutnak el a bohócdoktorkodás komplex elméleti és gyakorlati alkalmasságig.

A bohócdoktorok kórházakban, rendelőintézetekben, gyermekvédelmi központokban, időseknél, szellemileg és fizikailag sérült embertársainkat segítő helyeken vesznek részt gyógyító - támogató feladatokban. A www.bohocdoki.hu oldalon minden fontos információ elérhető a bohócdoktorok képzésével kapcsolatban. A képzés az alapítvány saját finanszírozásban, a segítők és támogatók jóvoltából tudja folytatni.

A Bohócdokik az egész országból várják az intézmények felkéréseit, ahol a vidámított kórteremben zenés egy órát biztosítanak a beteg gyerekeknek. A bohócok a zene, móka mellett lufival és nevetéssel örvendeztetik meg a gyerekeket. A bohócdoktorok rendelése kórházakban, rendelőintézményekben, otthonokban ingyenes. Éppen ezért is fontos a társadalmi megbecsülésként a 19560540-1-06 adószámra felajánlható adó 1%, illetve a CIB. 10700062-48244909-51100005 bankszámlaszámra eljuttatható adomány. Együtt CSODÁKRA vagyunk képesek, így a gyerekek angyali nevetése talán nem várt gyógyulást is hozhat…

Ép testben ép lélek - tartja a közmondás, és valóban: a testi és lelki erőnlét szorosan összefügg. Nem csak a test a fontos, hanem a szellem egészségével is sűrűbben kell foglalkozni, még egészségesen is. És még sokkal jobban, ha egy gyermek a testet megpróbáltató betegséggel küzd vagy a gyógykezelés mellékhatásai kritikus állapotúra rontják a szellemet. Itt lép közbe segítő munkájával a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás