Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Január 21. 16:14, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Salgótarjánban a kék-sárgák

Salgótarjánban a kék-sárgák

Salgótarjánba utazik szombaton a Vásárhelyi Kosársuli NBI I B csoportos csapata.

Vas Péterék múlt héten a Budafokot győzték le a 11. fordulóban, amellyel továbbra is tartják 5. helyüket a tabellán. A Nógrád megyeiek viszont Békés elleni sikerükkel már elsők a tabellán.

A két együttes között nem csak a földrajzi távolság nagy, mivel Czigler László igen jól összerakta csapatát a szezonra. A tavalyi idényben sokszor botladozó salgótarjániak eddig mindössze két vereséget szenvedtek. A Miskolc mellett meglepetésre csak a 10. Eger hagyta el ellenük győztesen a pályát. De a TOP 4-ben lévő másik három gárdát egytől-egyig legyűrték. Legutóbb a Békés ellen igazi csapatmunkával diadalmaskodtak a 9 pontszerző közül öten dobtak 10 fölött, vagy 10 egység körül. A legtöbbet éppen az ex-vásárhelyi Schéda Martin könyvelhette el.

Ezzel szemben a Kosársuli még csak most kezd talpra állni a rossz idénykezdés után. Vejinovicsék korábbi negatív mérlegüket már ugyan pozitívra fordították, de ez még mindig kevés ahhoz, hogy a felsőházi rájátszást érő első négy hely valamelyikén legyenek. Most sem lesz könnyű dolguk, mivel a hosszú utazás után egy taktikailag összeszedett, hosszú kispaddal rendelkező Salgótarjánnal szemben kell bizonyítaniuk szombaton. A győzelemhez nem lesz elegendő egy-két játékos extra produkciója, ahhoz a jó csapatjáték mellett kreatív kosárlabdára, és 7-8 játékos kiemelkedő teljesítményére lesz szükség.

A Hódmezővásárhely legközelebb január 30-án szombaton 18 órakor látható a Hódtói Sportcsarnokban a második helyen tanyázó Békés ellen.

A mérkőzésre a belépés ingyenes lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.