Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 30. 10:05, szerda | Helyi
Forrás: Cserényiné Czirok Nelli

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Hódmezővásárhelyen 11 óvodát korszerűsítettek

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” (TOP-6.2.1-15) felhívásra, melynek kertében megvalósulhatott a TOP-6.2.1-15-HM1-2016-00002 azonosítószámú „Hódmezővásárhely Egyesített Óvoda tagintézményeinek és telephelyeinek korszerűsítése” című projekt. A fejlesztés eredményeként a város 11 óvodája újulhatott meg. A projekt a Széchenyi 2020 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg 564 millió forint támogatás segítségével. Támogatási intenzitás 100%.

A projekt célja az érintett óvodák infrastrukturális fejlesztése volt, így az épületek külső-belső szak-szerelőipari felújítása, akadálymentesítése és energetikai korszerűsítése, továbbá a szükséges eszközök beszerzése.

A fejlesztés eredményeként teljes körűen felújításra kerülhetett az Egyesített Óvoda Észak utcai, Pálffy utcai, Tornyai utcai, Pál utcai és Klauzál utcai épülete.

A korábban energetikai korszerűsítésen már átesett ingatlanok esetében a megvalósítandó cél az épületek általános szak-szerelőipari felújítása és a projektarányos akadálymentesítése volt. Ezen telephelyek között van a Magvető utcai óvoda, a Malom utcai óvoda, az Oldalkosár utca 14. szám alatti óvoda, az Oldalkosár utca 4. szám alatti és a Szabadság téri óvoda, valamint a Szent István utcai óvoda.

A megvalósult fejlesztés eredményeként valamennyi városrészben biztosított a magas színvonalú óvodai ellátás - amely hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, továbbá az óvodai szolgáltatások azonos színvonalon válnak elérhetővé valamennyi városrészben a gyermekek számára.

A 2016. szeptember 1-én indult beruházás 2019. február 28-án zárul. A fejlesztésről bővebb tájékoztatást ahttp://www.hodmezovasarhely.hu/ovodak oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére