Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2019. Január 30. 10:05, szerda | Helyi
Forrás: Cserényiné Czirok Nelli

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Hódmezővásárhelyen 11 óvodát korszerűsítettek

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” (TOP-6.2.1-15) felhívásra, melynek kertében megvalósulhatott a TOP-6.2.1-15-HM1-2016-00002 azonosítószámú „Hódmezővásárhely Egyesített Óvoda tagintézményeinek és telephelyeinek korszerűsítése” című projekt. A fejlesztés eredményeként a város 11 óvodája újulhatott meg. A projekt a Széchenyi 2020 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg 564 millió forint támogatás segítségével. Támogatási intenzitás 100%.

A projekt célja az érintett óvodák infrastrukturális fejlesztése volt, így az épületek külső-belső szak-szerelőipari felújítása, akadálymentesítése és energetikai korszerűsítése, továbbá a szükséges eszközök beszerzése.

A fejlesztés eredményeként teljes körűen felújításra kerülhetett az Egyesített Óvoda Észak utcai, Pálffy utcai, Tornyai utcai, Pál utcai és Klauzál utcai épülete.

A korábban energetikai korszerűsítésen már átesett ingatlanok esetében a megvalósítandó cél az épületek általános szak-szerelőipari felújítása és a projektarányos akadálymentesítése volt. Ezen telephelyek között van a Magvető utcai óvoda, a Malom utcai óvoda, az Oldalkosár utca 14. szám alatti óvoda, az Oldalkosár utca 4. szám alatti és a Szabadság téri óvoda, valamint a Szent István utcai óvoda.

A megvalósult fejlesztés eredményeként valamennyi városrészben biztosított a magas színvonalú óvodai ellátás - amely hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, továbbá az óvodai szolgáltatások azonos színvonalon válnak elérhetővé valamennyi városrészben a gyermekek számára.

A 2016. szeptember 1-én indult beruházás 2019. február 28-án zárul. A fejlesztésről bővebb tájékoztatást ahttp://www.hodmezovasarhely.hu/ovodak oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 15:38, csütörtök | Helyi

Családi matiné a divat jegyében

Legyen Tiéd a Divat! címmel rendez családi délelőttöt gyerekfoglalkozásokkal a Tornyai János Múzeum az Ó!divat kiállításán szeptember 25-én 10 órai kezdettel.

2021. Szeptember 16. 15:34, csütörtök | Helyi

Első alkalommal köszönti az őszt az alföldi retró hétvége

A már jól ismert balatoni vonalak mellett szeptember 18-án és 19-én Szeged és Békéscsaba között is megcsodálhatók a MÁV-START retró járművei.

2021. Szeptember 16. 15:30, csütörtök | Helyi

Forgalomba állt az első megújult Bzx mellékkocsi

Befejeződött a MÁV Vagon Kft. székesfehérvári műhelyében az első, már a MÁV‑START új dizájn szerinti színekre festett Bzx mellékkocsi fővizsgálata,

2021. Szeptember 16. 15:23, csütörtök | Helyi

Vasútépítő munkagépek érkeztek a MÁV FKG-hoz

A MÁV FKG többek között a vasúttársaság több mint 7000 kilométeres vágányhálózatának karbantartásáért felel, évente a teljes hálózat körülbelül egynegyedén végeznek nagygépes karbantartási, illetve felújítási munkákat.