Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Január 02. 10:59, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: Török Anita-sajtóreferens

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

\"TramTrain\" integrált villamos - és nagyvasúti rendszer bevezetése - Jogi és pénzügyi környezet szabályozásának kidolgozása

A „TramTrain" integrált villamos- és nagyvasúti rendszer bevezetése Hódmezővásárhely és Szeged viszonylatában és villamos fejlesztés Hódmezővásárhelyen - Jogi és pénzügyi környezet szabályozásának kidolgozása" elnevezésű, KÖZOP-5.5.0-09-11-2015-0002 számú projekt 229,31 millió Ft vissza nem térítendő támogatásból megvalósult.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata valósította meg az előkészítési projektet, ami Hódmezővásárhely és Szeged közötti villamos és nagyvasúti fejlesztés elfogadásához szükséges jogi, pénzügyi környezet szabályozásának kidolgozását, a forgalmi-műszaki paraméterek egyeztetését, intézményi modell kidolgozását, és a pályahasználati díjrendszer kidolgozását foglalja magába.

A megvalósult feladat eredményei hozzájárulnak a 2014-2020-as programozási időszakban az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében megvalósuló kivitelezés sikeréhez, ami várhatóan 2017-2018 során valósul meg.

A „TramTrain” rendszer legfontosabb célja a városi és elővárosi közösségi közlekedés fejlesztése.

A kivitelezés sikeres befejezését követően a két város között naponta ingázó emberek számára egy modern, minden igényt kielégítő közlekedési forma valósul meg.

Az előkészítési projekt eredménye többek között egy komplett tanulmány és elemzés, ami tartalmazza a „TramTrain” rendszer díjképzési és díjszámítási módszertanát, költség-hasznon elemzést, továbbá az intézményi modell jogi megvalósíthatóságának feltételrendszere is kidolgozásra került.
Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata által megvalósított fejlesztés költségének finanszírozása a Kohéziós Alapból, és a hazai központi előirányzatból valósult meg vissza nem térítendő támogatás formájában.

További információ kérhető:
Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata
6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1.
Tel.: (06) 62 530-100
E-mail: pmh@hodmezovasarhely.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.