Városlista
2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2015. Június 08. 15:27, hétfő | Helyi
Forrás: Török Anita-sajtóreferens

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Sajtóközlemény

"TramTrain" integrált villamos - és nagyvasúti rendszer bevezetése - Jogi és pénzügyi környezet szabályozásának kidolgozása

A „TramTrain" integrált villamos- és nagyvasúti rendszer bevezetése Hódmezővásárhely és Szeged viszonylatában és villamos fejlesztés Hódmezővásárhelyen - Jogi és pénzügyi környezet szabályozásának kidolgozása" elnevezésű, KÖZOP-5.5.0-09-11-2015-0002 számú projekt 295,97 millió Ft támogatásban részesült.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata valósítja meg azt az előkészítési projektet, ami Hódmezővásárhely és Szeged közötti villamos és nagyvasúti fejlesztés elfogadásához szükséges jogi, pénzügyi környezet szabályozásának kidolgozását, a forgalmi-műszaki paraméterek egyeztetését, intézményi modell kidolgozását, és a pályahasználati díjrendszer kidolgozását foglalja magába.

A fejlesztés keretében az optimális alternatíva kiválasztása érdekében költséghaszon elemzés is készül.

A projekt magába foglalja a Tram-Train rendszer működéséhez szükséges hazai és Európai Uniós jogszabályi háttér feltérképezését, és a hazai jogszabály –módosítási tervezetek elkészítését.

A pályahasználati díjak projektet érintő részét illetően a díjszámításra vonatkozó jogszabály-módosító tervezetek is elkészülnek, amit Díjképzési Módszertan foglal magába.

A Tram-Train rendszer Hódmezővásárhely és Szeged közötti közösségi közlekedés minőségi fejlesztését szolgálja, egy vonzóbb alternatívát adna az egyéni gépjárműforgalommal szemben.

A Tram-Train rendszer megvalósulásával egy átszállásmentes, akadálymentes és környezetbarát közösségi közlekedési formát kapnának a két város lakói.

A projekt során megvalósuló fejlesztés javítja a térségi elérhetőséget a közösségi közlekedés hatékonyabb, fenntarthatóbb biztosításával.

Az előkészítési projekt Európai Uniós támogatás segítségével 2015. december 31-ig fog megvalósulni.

További információ kérhető:

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata Városfejlesztési és Építéshatósági Iroda

Mucsi László irodavezető

Telefon: 62/530-100/220

E-mail: mucsilaszlo@hodmezovasarhely.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 27. 16:02, kedd | Helyi

A regionális bajnokságban folytatja a Kosársuli U14

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta az U14-es bajnokság második előselejtezőjét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli U14-es csapata Békésen, így már biztos, hogy nem jut főtáblára Vuk Pavlovics edző gárdája.

2022. Szeptember 27. 16:00, kedd | Helyi

Hazai pályán a Kosársuli

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttesét fogadja szeptember 30-án pénteken 18:30-tól a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a Hódtói Sportcsarnokban.

2022. Szeptember 27. 15:55, kedd | Helyi

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon az esti hazajutást támogatva a TOKAJ IC hosszabb útvonalon, Budapestig közlekedik

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat idén szeptember 30. és október 2. között rendezik meg.

2022. Szeptember 26. 11:13, hétfő | Helyi

Teltházas boxgálát ünnepelt Hódmezővásárhely!

Igazi bokszünneppé alakult a szombat esti harmadik Vass nemzetközi ökölvívó gála.