Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 24. 11:05, csütörtök | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Rózsa Luca Sára tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban

Rózsa Luca Sára tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban

A tavalyi Vásárhelyi Őszi Tárlat Fiatal Festők Nívódíjával elismert alkotója, Rózsa Luca Sára mutatta be a Tornyai János Múzeumban látható önálló tárlatát a Magyar Festészet Napja programsorozat részeként.

A művész – aki résztvevője a városban most zajló XX. Hódmezővásárhelyi Festőszimpóziumnak – mesélt alkotói folyamatairól, s arról, miért is lett a kiállítás címe Thy will be done.

– Az emberiség történetének konstans jelensége a vallás, amely életünknek magasabb szintű keretet biztosít – fogalmazta meg Rózsa Luca Sára, hozzátéve, aThy will be donea Miatyánk angol formájában aLegyen meg a te akaratod-nak megfelelő sor, jelezvén, hogy a hívő ember elfogadja a felett álló erő akaratának beteljesedését.

A festő képi világának építkezéséről elmondta, megidézi a reprezentatív portréfestészetet, a reneszánsz és a barokk látásmódját, azonban alakjai nem valós személyek. Munkája során nem használ fényképet, vagy modellt, kizárólag gondolatait viszi vászonra, a figuráinak nincs arca, neme, egyetlen rasszhoz sem tartoznak, így alkalmasak általánosan érvényes gondolatok megjelenítésére.
A kiállítás 2019. november 10-ig, keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között várja látogatóit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.