Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. December 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Rozgonyi Ernő figyelmeztetésnek szánta kilépését a Jobbikból

Rozgonyi Ernő figyelmeztetésnek szánta kilépését a Jobbikból

"Utolsó és kemény figyelmeztetésnek" szánta Rozgonyi Ernő a Jobbik pártvezetése számára, hogy december elején távozott az ellenzéki párt parlament frakciójából és tagságából. Az azóta már független országgyűlési képviselő az MTI-vel kedden közölte: vállalhatatlan volt már számára a Jobbik nemzeti radikalizmust lejárató botránypolitizálása.

Az Országgyűlés december 5-i plenáris ülésén az ülést levezető elnök jelentette be, hogy Rozgonyi Ernő kilépett a Jobbik frakciójából, és a jövőben független országgyűlési képviselőként folytatja munkáját. Vona Gábor, a Jobbik elnöke aznapi közleményében erre úgy reagált: képviselőtársának döntése meglepetésként érte őket, frakciótársuk a döntést nem kívánta számukra indokolni. Vona Gábor szerint Rozgonyi Ernő esetében arról van szó, hogy "egy idős ember elfáradt, nem bírta tovább a pártra és ezáltal rá is nehezedő nyomást". A pártelnök-frakcióvezető közölte, országos elnökségük egyhangú döntése alapján felszólítja Rozgonyi Ernőt mandátuma visszaadására.
A 80. életévét töltő Rozgonyi Ernő - aki a Jobbik-frakció legidősebb tagja volt - kedden az MTI-nek eljuttatta a Vona Gáborhoz címzett, december 3-án kelt levelét, amelyben jelezte: nem adja tovább a nevét a "sorozatos ostobaságokhoz", amellyel a párt vezetése rendkívüli mértékben ártott a nemzeti radikalizmus ügyének.
A politikus keddi közleményében ehhez hozzátette, hogy a döntésének nyilvánosságra hozatala előtti napokban politikustársai előbb kilépési szándékának visszavonására akarták rávenni, majd megpróbálták "megvesztegetni", de mindezeket visszautasította.
A politikus Vona Gábornak írt felmondólevelében tudatta, hogy átül a "függetlenek" közé és a pártból is kilép, de mandátumát nem adja vissza.
A parlament 2010-es megalakulása óta már öt képviselő hagyta el a Jobbik frakcióját: Pősze Lajost 2010-ben, Endrésik Zsoltot 2012 áprilisában zárták ki a frakcióból, Lenhardt Balázs pedig 2012 novemberében lépett ki a képviselőcsoportból, amelynek létszáma most Rozgonyi Ernő kilépésével 43 fősre csökkent.
December elején Bödecs Barna jelentette be, hogy kilép a Jobbik frakciójából, azonban később visszavonta ezt a nyilatkozatát, de mivel "magánéleti okok miatt" parlamenti mandátumáról lemondott, helyére Suhajda Krisztián, a párt Bács-Kiskun megyei elnöke került.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben