Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Július 15. 17:22, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Rómában a németek, Milánóban az oroszok, Nápolyban a kínaiak szeretnek vakációzni

Rómában a németek, Milánóban az oroszok, Nápolyban a kínaiak szeretnek vakációzni

Rómában a németek, Milánóban az oroszok, Nápolyban a kínaiak szeretnek vakációzni - derül ki egy felméréséből, amelyet a Corriere della Sera olasz napilap közölt a külföldi turisták kedvenc olaszországi célállomásairól.

Rómába a németek vándorolnak a legtöbben, míg Velencébe főleg amerikaiak, franciák és spanyolok látogatnak. Az olasz divat fővárosaként ismert Milánóba elsősorban oroszok, svájciak és japánok érkeznek, Firenzébe pedig többnyire amerikaiak és spanyolok utaznak. Nápoly a kínai turistacsoportok első számú célállomása, bár a kínaiak szeretik a Comói-tavat és a liguriai Cinque Terre térségét is. Az angoloknak Sorrento a kedvenc itáliai városa - derül ki az adatokból.
A világ minden részéből Olaszországba érkező látogatók többsége Róma városát választja vakációja helyszíneként. A második kedvenc Velence, majd Milánó, Firenze és Nápoly következik. Az Itáliába évente érkező több mint 80 millió turista 22 százaléka német. Még Angela Merkel német kancellár is visszatérő látogatója a Nápollyal szemközti Ischia szigetének, ahol férjével az idén is vakációzott.
A gazdag oroszok az adriai Rimini és a toszkánai Versilia tengerpartjának gyakori vendégei, de szívesen járnak Capri szigetére, Amalfiba és Szardíniára is. Meglepetésre a kedvenc úticélok között szerepel a dél-olasz Puglia tartomány is, ahova a külföldiek házasodni járnak. A divatot Justin Timberlake amerikai popsztár indította el, aki 2012-ben Pugliában mondta ki a boldogító igent mennyasszonyával, Jessica Biel színésznővel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink