Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Október 28. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Robbanás történt egy nagykátai családi háznál, egy ember meghalt

Robbanás történt egy nagykátai családi háznál, egy ember meghalt

Robbanás történt egy nagykátai családi háznál szerda délután, a helyszínen egy embert holtan találtak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel azt írta: a Pest megyei Nagykátán, a Kis közben egy családi házzal és garázzsal egybeépített, tizenkét négyzetméteres melléképületben robbant fel egy pb-gázpalack. A robbanás hatására tűz keletkezett a melléképületben, egy másik gázpalack is felhasadt, a tűz pedig átterjedt a garázs és a százhúsz négyzetméteres családi ház tetőszerkezetére is.

A teljes terjedelmében égő melléképület oltása közben egy holttestet találtak.

Az egybeépített épületek tüzét megfékezték. A robbanás okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Az OKF szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a tűzoltókat évente átlagosan hétszáz olyan helyre riasztják, ahol gázpalack nehezíti a beavatkozást. A leggyakrabban a főzésre és fűtésre használt pb-gázpalackok adnak munkát a tűzoltóknak. A gázkészülék és a palack között egy nyomáscsökkentőnek, reduktornak kell lennie, ezt tilos kiiktatni - hangsúlyozta.

A balesetek megelőzése érdekében a gázkészüléken szükséges minden javítást szakemberre kell bízni. Palackcsere után pedig mindig ellenőrizni kell a csatlakozási pontoknál, hogy nem szivárog-e a gáz. Ha valaki ezt tapasztalja, akkor ne használja a gázkészüléket, a nyílt lángot és szellőztessen - emelte ki közleményében Mukics Dániel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során