Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 14. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Rendkívüli ülésen emelhetik meg a bírók és az ügyészek fizetését

Rendkívüli ülésen emelhetik meg a bírók és az ügyészek fizetését

Rendkívüli ülést tart kedden az Országgyűlés a kormány kezdeményezésére, hogy határozzon arról a jogszabályról, amelyet a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött a törvényhozásnak,

és amelynek újbóli elfogadása rendezheti a bírók és az ügyészek fizetésemelését.

A parlamenti honlapra pénteken felkerült napirendi javaslat szerint a 13 órakor kezdődő ülésen a képviselők egyedül az államfő által visszaküldött, az egyes törvényeknek az egyfokú járási hivatali eljárások megteremtésével összefüggő módosításáról szóló törvényt tárgyalják.

A napirend előtti felszólalások után megvitatják a törvényalkotási bizottság jelentését és módosító javaslatát, majd ismét szavaznak a kétharmados támogatást igénylő törvényről.

Áder János köztársasági elnök csütörtökön azt követően küldte vissza az Országgyűlésnek a kedden elfogadott jogszabályt, hogy a parlament nem fogadta el a törvényalkotási bizottság összegző módosító indítványát, amely több, megalapozott kifogást orvosolt volna. Az államfő szerint a törvény kiemelt célja a közigazgatási eljárásokra vonatkozó egységes, és az alaptörvénnyel összhangban álló bírói joggyakorlat kialakítása, ami feltétlenül igényli az igazságszolgáltatásban dolgozók anyagi és egyéb megbecsülését, ezt azonban az elfogadott jogszabály nem teszi lehetővé.

A határozathozatal után interpellációk lesznek, majd az azonnali kérdések és válaszok órája következik, végül kérdéseket tehetnek fel a képviselők.

Az Országgyűlés idei várhatóan utolsó ülése napirend utáni felszólalásokkal zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.