Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2023. Május 19. 12:35, péntek | Belföld
Forrás: NAV

Rendkívül silány minőségű, hamis cipő-szállítmányra bukkant a NAV

Rendkívül silány minőségű, hamis cipő-szállítmányra bukkant a NAV

Volt amelyik lábbelin a Nike pipát sem sikerült körbevágni rendesen.

Egyenesen a bűnjelraktárba kerültek azok a lábbelik, amiket az M7-es sztráda Somogy vármegyei szakaszán találtak a NAV munkatársai egy kocsiban.

A gondosan leragasztott, egymásra pakolt dobozok titkát hamar felfedték a pénzügyőrök. A Budapestről érkező autót, amelyet egy szlovén sofőr vezetett, az M7-es autópálya szabadi pihenőhelyén ellenőrizték. A csomagtérben, tíz kartonban 120 pár Nike márkajelzésű, színes cipő bújt meg, különféle méretekben.

A lábbelik külsőségekben valóban hasonlítottak az eredetire, de minőségben és csomagolásban jócskán elmaradtak az eredetitől. A gyanú hamar beigazolódott, amikor egy szakértő is szemügyre vette a rakományt. Gyorsan egyértelművé vált, hogy a termékek silány hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. Az áru utolsó útja egyenesen a NAV bűnjelraktárába vezetett.

A pénzügyőrök a több mint 1,7 millió forint értékű holmit lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak.

Címkék: hamis cipő, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 07:37, kedd | Belföld

Szijjártó: idén megdől a tavalyi beruházási, foglalkoztatottsági és exportrekord

Idén minden gazdasági nehézség ellenére megdől a tavaly született beruházási, foglalkoztatottsági és exportrekord Magyarországon, ez részben az autóipar szárnyalásának is köszönhető - közölte a miniszter.

2023. Október 03. 07:36, kedd | Belföld

Kijev levette az OTP Bankot a nemzetközi háborús szponzorok listájáról

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján.