Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Szeptember 05. 13:59, hétfő | Helyi

Rendhagyó médiaóra

Rendhagyó médiaóra

Hupján Attila fotóművész előadása a a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskolában.

Hupján Attila fotóművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának elnöke a fényképezőgép őséről, a camera obscuráról tart előadást szeptember 7-én, szerdán 11 órakor.

A XIV. Hódmezővásárhelyi Fotószimpóziumon résztvevő fotóművészek fontosnak tartják, hogy ismereteiket és tudásukat továbbadják a fotográfia iránt érdeklődőknek.

Ennek szellemében tart rendhagyó médiaórát Hupján Attila a lyukkamerás fényképezésről, aki maga is a képalkotás ezen módszerét alkalmazza felvételei elkészítéséhez. A szeptember 9-éig zajló alkotótábor második turnusán Balla András, Bécsi Imre, Dömötör Mihály, Fekete István, Gáti György, Hupján Attila, S. Faragó Gyöngyi, Urbán Ádám, Vajda János és Zsila Sándor alkot a patina témájában Hódmezővásárhelyen, illetve a mártélyi holtág partján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: