Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Április 05. 10:27, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Rekordszámú diákversenyző az Emlékpontban

Rekordszámú diákversenyző az Emlékpontban

Hódmezővásárhely nyolc általános iskolájának egy híján százharminc felső tagozatos tanulója nevezett az Emlékpont és a Klauzál Gábor Általános Iskola városi történelemversenyére.

A diákok kedden mérték össze tudásukat a közgyűjteményben, az eredményhirdetésre egy hét múlva kerül sor.

A tanulókat és a felkészítő pedagógusokat köszöntve Miklós Anikó, az iskola igazgatója emlékeztetett: a tizenhat éves múltra visszatekintő versenynek már egy évtizede az Emlékpont ad otthont, amelynek történetében az idén nevező 129 tanuló részvételi rekordnak számít, ami arra is következtetni enged, hogy a történelem, mint tantárgy is egyre népszerűbb a fiatalok körében.

– Hódmezővásárhely történetében máig élő lenyomatokat hagytak a történelem eseményei, akár a török háborúk, akár a közelmúlt kommunista diktatúrája, amelyekre fontos, hogy emlékezzenek a diákok – hangsúlyozta megnyitójában Balázs József, a hódmezővásárhelyi tankerült igazgatója, aki a megismertetés eredményes eszközének nevezte a tanulmányi versenyt.

A tudáspróbát vállaló tanulók két kategóriában – 5-6. és 7-8. osztályosok – töltötték ki a Klauzál Gábor Általános Iskola két pedagógusa, Papp Enikő és Baranyi Imre által összeállított tesztlapot, amelyen az iskolai oktatásban megszerzett történelemtudásukról adtak számot, majd az Emlékpont két történésze, Nagy Gyöngyi és Zeman Ferenc vezetésével a kiállítóhelyet végigjárva adtak választ a közgyűjtemény szakemberei által kidolgozott feladatlap kérdéseire.

A verseny végén a diákok átvették a részvételt igazoló emléklapot, az egy hét múlva esedékes eredményhirdetésen pedig a korcsoportonként hat-hat legjobb eredményt elért tanuló vehet majd át tárgyjutalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.