Városlista
2021. március 7, vasárnap - Tamás

Hírek

2020. November 04. 09:43, szerda | Helyi
Forrás: Juhász Péter ǀ BUZZWORD Strategies

Rekordmennyiségű pályázatból a KPMG ’Tudatos Jóllét Programja’ HR KOMM AWARD díjban részesült

Rekordmennyiségű pályázatból a KPMG ’Tudatos Jóllét Programja’ HR KOMM AWARD díjban részesült

2020. október 29-én a HR-kommunikációs szakma hagyományos megmérettetésén a győztesek közé került a KPMG pályázata is.

A HRPWR.HU és az Üzlet & Pszichológia a Kreatív című lappal közösen immár negyedik alkalommal hirdette meg nagysikerű versenyét, a HRKOMM Awardot, amelyre idén is rekordszámú pályázat érkezett. A KPMG a HR plusz kategóriában, az ’Egészségtudatos munkahely’ témában vehette át a díjat az online megrendezett eredményhirdetésen.

A szakmai zsűri a HR-kommunikációs megoldás eredetiségét, stratégiai beágyazottságát értékelte, valamint mérlegelte az adott program pozitív hatását a munkatársakra.A KPMG Tudatos Jóllét programja mentálhigiénés egyéni konzultációval, online előadásokkal és interaktív programokkal nyújt segítséget és módszereket a cég munkatársainak, lelki egyensúlyuk fenntartása érdekében, és a testi-lelki egészség fontosságára hívja fel a figyelmet, így a munkatársak mentális jóllétéhez is hozzájárult a COVID időszakban.

’Nem határoztunk meg konkrét célszámot, bíztunk benne, hogy a távoli munkavégzésben dolgozó munkatársaink élnek a lehetőséggel. A kezdeményezés fontosságát és a program hasznosságát igazolta a nagy érdeklődés. Minden 5. kollégánknak tudtunk megoldást és eszközt kínálni mentális jóllétük fenntartásához ezen nehéz időszakban szakértő kollégáink segítségével” — hangsúlyozta Emri Zsuzsanna, a KPMG Magyarország HR igazgatója.

A programot a KPMG két fázisban valósította meg. A pandémia tavaszi első hulláma idején márciusban indult a „bitesize” sorozat (rövid 30 perces alkalmak), amelynek keretében többek között relaxációs, stresszkezelési technikákat, pszichés megküzdési módszereket sajátíthattak el az érdeklődők, valamint egyéni mentálhigiénés konzultációt vehettek igénybe. A projekt második fázisában — a programmal kapcsolatos általános elégedettségi felmérés visszajelzéseit figyelembe véve — a program hathetes intenzív, interaktív mentálhigiénés programmal folytatódott.

„A program további fejlesztésén is dolgozunk, hiszen van rá igény és szükséges is nap, mint nap tenni a munkatársaink testi-lelki egészségéért”folytatta Emri Zsuzsanna.

2020 októberében publikálta a KPMG CEO Outlook 2020 kutatását, amely a világ legjelentősebb piacainak meghatározó cégvezetői körében végzett felmérés eredményeit foglalja össze. A tanulmány egyik következtetése, hogy a klímaváltozás miatti aggodalmak ugyan nem szűntek meg a cégvezetők szerint, de a társadalmi kérdések és az emberi erőforrás témaköre, a munkaerő értékének védelme érthetően most sokkal előbbre került a sorban az őket foglalkoztató tematikák között.

A KPMG Magyarország HR-kommunikációs díjban részesített, ’Tudatos Jóllét Programja’ a munkaadói felelősségre és az emberi értékek kiemelt fontosságára hívja fel a figyelmet.


A KPMG Magyarországon:

A KPMG könyvvizsgálati, adóügyi és tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó független szakmai szolgáltatók globális szervezete. 147 országban és tartományban működünk, világszerte 219 000 fő dolgozik tagtársaságainknál. Mindegyik KPMG-tagtársaság jogilag különálló gazdálkodó egység, és ilyenként határozza meg magát. A KPMG International Limited („KPMG International”) angol “private English company limited by guarantee” társasági formában működik. A KPMG International és kapcsolt gazdálkodó egységei ügyfelek részére nem nyújtanak szolgáltatásokat.
A magyarországi KPMG-tagtársaságoknál több mint 1400 fő dolgozik – a KPMG Hungária Kft. könyvvizsgálati szolgáltatásokat, a KPMG Tanácsadó Kft. tanácsadási szolgáltatásokat, a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda jogi szolgáltatásokat kínál magyar és multinacionális társaságoknak, kormányzati szerveknek és külföldi befektetőknek, míg a KPMG Global Services Hungary Kft. (KGSH) megfeleléssel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt multinacionális vállalatcsoportoknak több mint 35 országban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 11:48, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2021. Március 02. 11:13, kedd | Helyi

Már két buszgyártó céggel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

Az INTER Traction Electrics Kft-vel és a BM HEROS Zrt-vel kötött megállapodást a MÁV a napokban.

2021. Március 02. 11:08, kedd | Helyi

Valódi tartalom a hívószavak mögött: Partnerségben és értékközösségben a Highlights of Hungary és a KPMG

2021. február 25-én hirdették ki az idei Highlights of Hungary díjazottjait. A non-profit kezdeményezés kiemelt partnere az idén is a magyarországi KPMG.

2021. Március 02. 11:02, kedd | Helyi

A hétvégén 2000 tábla szeretetcsoki került családokhoz

A járványügyi helyzet miatt egyre több család anyagilag teljesen kimerülőben van.