Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 04. 14:36, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Rekordlétszám a Nyílt napon – diákok a kulisszák mögött

Rekordlétszám a Nyílt napon – diákok a kulisszák mögött

Közel 1000 diák látogatott el március 30-án a Magyar Vasúttörténeti Park Orient csarnokába, a MÁV-Volán-csoport ötödik alkalommal megrendezett Nyílt napjára.

Az esemény célja a vállalatcsoport sokszínű tevékenységének és szakmáinak interaktív megismertetése, elsősorban középiskolában tanuló és pályaválasztás előtt álló felső tagozatos diákokkal, de a rendezvény kapui az érdeklődő egyetemisták előtt is nyitva álltak.

A MÁV-Volán-csoport különböző szakterületeit bemutató rendezvényre elsősorban azokat a fiatalokat várták, akik szeretnék jobban megismerni a vállalatcsoport tevékenységét, működését, és akár lehetséges jövőbeli munkahelyükként gondolnak rá. A diákok részletes információkat kaphattak a választható szakmákról, a vállalatcsoportnál működtetett ösztöndíjrendszerről, illetve a pályakezdő diplomásoknak szóló programról is. Az eseményen az érdeklődők nem csak a szakma képviselőivel ismerkedhettek meg, hanem sokféle interaktív programban, játékban is részt vehettek. A szervezők minden évben törekednek arra, hogy egyre kreatívabb módon mutassák meg a közlekedési szakmákban rejlő különlegességeket és lehetőségeket.

Idén is mintegy harminc szakmaszigeten várták az érdeklődő diákokat, és több új aktivitás került a kínálatba, például a buszvezető szimulátor, az IC+ bisztrókocsi, a biztosítóberendezési modellépítés, a pályadiagnosztikai berendezés, vagy a lézeres kerékprofilmérés.

További szakmaszigetek a Nyílt napon: Közúti személyszállítás, Járműfenntartás és járműgazdálkodás, Utasellátó, Járműkarbantartás, Értékesítés, Üzlet- és szolgáltatásfejlesztés, Üzemeltetés, Menetrendtervezés, Járműfejlesztés, Híd és műtárgyépítés, Pályadiagnosztika, Pályaépítés, Pályafenntartás, HÉV, Mozdonyszimulátor, Logisztika, Számvitel, Eszközgazdálkodás, Humán adminisztráció, Informatika, Beruházás, Távközlés, GSM-R torony, Erősáram, Biztosítóberendezések, Forgalom, a HR valamint a Pályaorientációs tanácsadás.

A jelentkezés lehetősége mindenki előtt nyitva állt. A Nyílt napon többségében a MÁV-Volán-csoport vállalataival már hosszabb ideje együttműködő szakképző intézmények diákjai vettek részt, de olyan intézmények is elfogadták a vállalatcsoport meghívását, amelyekkel szakmai együttműködés kialakítását tervezik.

A rendezvényen belépéskor minden látogató kapott egy menetlevelet, amely tartalmazta a megismerhető szakmaszigeteket. Ajándéktárgyakkal jutalmazták azokat a fiatalokat, akiknek a menetlevélben sikerült 12 matricát összegyűjteni a standokon. A diákok a menetlevélen található kuponokkal kipróbálhatták a hajtányozást és a kertivasutat, valamint az Utasellátó kocsiban elfogyaszthattak egy kifejezetten erre az alkalomra bevezetett mini hamburgert.

A MÁV-Volán-csoport egyetemistáknak, középiskolásoknak és pályaválasztóknak szóló programjairól, valamint a vállalatcsoport jelenleg aktuális állásajánlatairól a MÁV és a Volánbusz karrieroldalai adnak részletes információkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.