Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 18. 15:12, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Régészeti topográfiai kutatások Vásárhely környékén

Régészeti topográfiai kutatások Vásárhely környékén

Októberben indulnak a Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti estjei a Tornyai-múzeumban.

A Magyar Tudományos Akadémia Régészeti Intézetének kutatási beszámolójával veszi kezdetét a Tornyai János Múzeum immár hagyományos őszi-téli régészeti sorozata, a Korok, kultúrák, lelőhelyek. A Hódmezővásárhely északi határrészén végzett régészeti topográfiai felmérések eredményeit Berta Adrián tárja az érdeklődők elé október 27-én, szerdán 17 órai kezdettel a közgyűjteményben. A február végéig zajló előadássorozat résztvevőit Dr. Miklós Péter, a múzeum szakmai tanácsadója köszönti.

A hódmezővásárhelyi közgyűjtemény nyolc éve indította útjára nagysikerű, Korok, kultúrák, lelőhelyek elnevezésű régészeti estjeit. A 2021-2022. évi szemeszter további előadásain – február végéig minden hónap utolsó szerdáján – szó lesz az Alföld vaskori kríziseiről, a gepidákról, valamint a honfoglaló magyarság kutatásának legújabb eredményeiről. Az előadások szerkeszett anyagait egy tanulmánykötetben is megjelentetik a szervezők, 2022-ben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.