Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. November 11. 12:02, péntek | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

RANGADÓT RENDEZNEK A HÓDTÓI SPORTCSARNOKBAN

RANGADÓT RENDEZNEK A HÓDTÓI SPORTCSARNOKBAN

A hódmezővásárhelyi kosárlabda szurkolók már biztosan dörzsölik a tenyerüket, mivel igazi rangadót láthatnak szombat este 18 órától a Hódtói Sportcsarnokba.

Akkor ugyanis a bajnokságban jelenleg második Vásárhelyi Kosársuli a harmadik Honvédot fogadja. Az összecsapás előtt az egykor Hódmezővásárhelyen kedvencként ünnepelt Kováts Róbertet, a fővárosiak játékosát kérdeztük.

- Tavaly egy nagyon sikeres évet zártál, most azonban csapatot váltottál, eljöttél az Óbudai Kaszásoktól. Hogyan lehetne leírni új klubod, a Honvéd játékstílusát?
- Igyekszünk küzdős, harcos játékot produkálni. Soha nem adjuk fel, az utolsó lélegzetvételünkig küzdünk. A csapat magja igencsak fiatal, így fiatalos a játékstílusunk is. Reméljük, hogy a lendületes játék és a kemény edzések meghozzák a várt eredményt.

- Hódmezővásárhelyen születtél, itt tanultál meg kosárlabdázni, és azt hiszem a legtöbb meccset is itt játszottad gyerekkorodtól kezdve. Milyen érzés a Hódtói Sportcsarnokba ellenfélként érkezni?
- Az elején még elég furcsa volt, de ez már a sokadik meccsem lesz vendégként a hazai közönség előtt. Persze, mindig jó hazajönni, hiszen rengeteg barátom van itt és a családom is mindig szurkol, de a meccs közben csak a játékra koncentrálok.

- Mennyire követed figyelemmel a Kosársuli szereplését, és mi kellhet a győzelemhez?
- Azért fél szemmel még követem a történéseket. Néhány meccs után megnéztem a statisztikát. A jelenlegi állás azonban nem befolyásolja a taktikánkat. A csapatunk igyekszik 110 százalékot beleadni, és győzelemmel hazatérni a fővárosba.

- Az utolsó A csoportos vásárhelyi csapat tagja voltál, és utánpótlásban is nagy sikereket értél el itt. Élnek még a régi kosaras baráti kapcsolatok, vagy már azért nagyon elszakadtál innen?
- Ritkán járunk haza, de, ha időnk engedi, azért néhány baráttal megiszunk egy sört.

- A játékoddal sok szurkolót megörvendeztettél itthon annak idején. Elképzelhetőnek tartod, hogy visszajössz valaha?
- Nincs kizárva, de jelenleg nem tudom elképzelni, hogy hazaköltözzünk. Budapesten dolgozom, nemrég költöztünk kertes házba, a nagyobbik fiunk pedig itt jár oviba. Ráadásul a nem csak engem, hanem a feleségemet is a fővároshoz köti a munkája.

A Vásárhelyi Kosársuli – Budapesti Honvéd NBI B csoportos rangadó 2016. november 12-én 18 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A találkozóra a belépés az MMBF Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően ezúttal is ingyenes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.