Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 17. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Rablás kísérlete miatt kell felelniük

Rablás kísérlete miatt kell felelniük

A Makói Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát három fiatallal szemben, akik késsel akartak kirabolni egy fiút a városban.

A 13 éves sértett 2018. április 14-én gördeszkázott Makó belvárosában, ahol a buszállomáson három helybeli fiatal megállította és körbeállta. Egyikük, a 24 éves R. Norbert egy kést vett elő, amit a gyerek hasához tartott, majd felszólította, hogy ürítse ki a zsebeit és adja át neki az értékeit.

A gyanúsított és egyik társa, a 17 éves K. Dávid, hogy nyomatékosítsák követelésüket, a fiút ököllel, illetve tenyérrel többször arcon ütötték, míg harmadik társuk a 20 éves N. Rajmond jelenlétével segítette bűntársait. A sértett a bántalmazás és a fenyegetés hatására kiforgatta a zsebeit, de nem tudott a rablóknak értéket átadni. A feltételezett elkövetők ezt követően elengedték a fiút, majd távoztak a helyszínről.

A makói nyomozók április 16-án szereztek tudomást a bűncselekményről. A három gyanúsítottat néhány órán belül elfogták és előállították. Velük szemben felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indult eljárás. A rendőrök mindhárom férfit őrizetbe vették.

A Makói Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.