Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Június 01. 10:40, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Pünkösdi változások a vonatközlekedésben

Pünkösdi változások a vonatközlekedésben

A májusi vasúti bérletek két nappal tovább, június 7-én éjfélig érvényesek

A pünkösdi munkaszüneti napra tekintettel változik a vonatok közlekedési rendje: június 4-én az ünnepnapi, 5-én a vasárnapi, 6-án, kedden pedig a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A húsvéti és a munka ünnepi pihenőnapokhoz hasonlóan, a pünkösdi hosszú hétvégén is sokan választhatják a vasutat. Húsvétkor több mint 600 ezren utaztak vonattal – 10 százalékkal többen, mint a tavalyi húsvéti hétvégén. A május elseje miatti hosszú hétvégén is 5 százalékkal növekedett az utasszám a korábbi évhez képest.

Az utasforgalmi igényekhez igazodva és a helyfoglalások alakulása alapján a MÁV-START a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat kapcsol.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg. Használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet.
A májusi vasúti bérletek két nappal tovább, június 7-én éjfélig érvényesek
A pünkösdi ünneppel háromnapossá nyúló hétvégére tekintettel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meghosszabbította a májusra szóló vasúti havi és második félhavi dolgozói és tanulói havibérletek érvényességi idejét. A MÁV-START és a GYSEV járatain ezek a bérletek június 7-én 24:00 óráig használhatók. Az érvényesség kiterjesztésével jövő hét elején csökkennek a pénztári várakozási idők, az utasok kiszolgálása gördülékenyebbé válik.

Bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu) található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is tájékozódhatnak a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése