Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. December 07. 16:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány

Protestáns iskolatörténeti kiállítás nyílik a Református Ótemplomban

Protestáns iskolatörténeti kiállítás nyílik a Református Ótemplomban

Protestáns Iskolatörténeti Mozaik című vándorkiállítás Hódmezővásárhelyen a Református Ótemplomban

Hódmezővásárhelyre érkezik a magyar protestáns neveléstörténetet bemutató interaktív vándorkiállítás. A reformáció kárpát-medencei történelmi útvonalát bejáró Protestáns Iskolatörténeti Mozaik című tárlat záró állomásának megnyitója 2017. december 8-án, pénteken 14 órakor lesz a Református Ótemplomban. Az eseményen köszöntőt mond Dr. Grezsa István kormánybiztos.

A Reformáció Emlékbizottság a Református Tehetséggondozó Alapítvánnyal közösen „Rejtőzködő kincseink” címmel pályázatot hirdetett a kárpát-medencei protestáns felekezeti iskolák számára, hogy bemutathassák intézményük jeles eseményeit, a neves diákok életútját, az egyes települések protestáns értékeit. Az összegyűjtött legjobb munkákat az érdeklődők a Protestáns iskolatörténeti mozaik című vándorkiállítás keretében tekinthetik meg.

A Református Tehetséggondozó Alapítvány által megvalósított vándorkiállítás célja, hogy felvillantsa az elmúlt 500 év református magyar iskolakultúrájának legfontosabb intézményeit, személyiségeit, törekvéseit, és bepillantást nyújtson a protestáns iskolák mai életébe. A készítők 37 molinóval, hét térképpel, néhány régi oktatási segédeszközzel, fotófallal, felpróbálható tógákkal, rajzfilmmel, iskolai kórusok hangfelvételeivel, bemutatkozó filmekkel és modern informatikai megoldásokkal szeretnék a látogatók számára maradandó élménnyé alakítani a tárlatot. A kiállítást 2017. december 17-éig tekinthetik meg az érdeklődők Hódmezővásárhelyen, a Református Ótemplomban.

A tárlat péntek kora délutáni vernisszázsán igei megnyitót mond Bán Csaba Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség lelkipásztora. Dr. Grezsa István kormánybiztos, települési képviselő és Tombor László, a Református Tehetséggondozó Alapítvány kurátorának köszöntőjét követően Dr. Czeglédi Sándor, a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium történelem-latin szakos tanára nyújt szakmai bepillantást a kiállításba. A megnyitón a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium diákjai közreműködnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: