Városlista
2021. április 11, vasárnap - Zsolt, Leó

Hírek

2011. Október 05. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Praktikákkal sokat spórolhatunk a fűtésszámlán

Praktikákkal sokat spórolhatunk a fűtésszámlán

Akár 15 százalékos megtakarítás is elérhető a fűtési szezonban, ha változtatunk a rossz szokásokon, apróbb praktikákat alkalmazunk – mondta a Kossuth Rádió adásában Király Zsuzsanna, az Energiaklub munkatársa.

Az egyéni háztartásokban pazarlás figyelhető meg, mert sokan nyitott ablak mellett fűtenek - mondta a Kossuth Rádiónak Király Zsuzsanna, az Energiaklub munkatársa. Emellett a redőny leeresztésével is energiát lehet megtakarítani - tette hozzá a szakértő.

Elmondta, az ajánlott hőfok 21 Celsius a lakásokban, és jó odafigyelni, mert minden egyes fok 6 százalékos energiakülönbséget jelent. Azaz, ha valahol 5 fokkal melegebb van, ott 30 százalékkal többet fizetnek.

Minden lakás és ház más-más adottságokkal rendelkezik, ezért az energiahatékonyság javítása előtt célszerű szakértővel konzultálni, megújuló energiában pedig akkor érdemes gondolkozni, ha az épület energiahatékonyságán már javítottak, leszigetelték, ablakot cseréltek – magyarázta.

Az Energiaklub kutatása szerint ha egy társasházi lakásban átlagosan 200 ezer forint évente a fűtésköltség, komoly hőszigeteléssel, nyílásszáró-cserével, a fűtési rendszer korszerűsítésével ez akár a felére is lecsökkenthető – tette hozzá.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 13:02, vasárnap | Belföld

Egyre népszerűbb az elektronikus fizetés

Az elektronikus fizetés elterjedését számos intézkedés segíti, többek között a tavaly márciusban debütált azonnali fizetési szisztéma, a másfél millió forint feletti készpénzfizetési korlátozás,

2021. Április 11. 10:09, vasárnap | Belföld

Hajóbalesetben meghalt egy férfi a Dunán

A kishajó vezetője ellen a fővárosi rendőrök eljárást indítottak.

2021. Április 11. 09:12, vasárnap | Belföld

Meghalt 206 beteg, 6296-tal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 206, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6296 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap,

2021. Április 11. 08:44, vasárnap | Belföld

Háromszáz millió forintnyi illegális gyógyszerrel bukott le - VIDEÓ

Mintegy 300 millió forint értékben foglaltak le tisztázatlan eredetű gyógyszerkészítményeket az újbudai nyomozók, egy férfit elfogtak.