Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 08. 12:03, szombat | Bulvár
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Pörgőbb lesz az idei Oscar-gála

Pörgőbb lesz az idei Oscar-gála

Hollywood legfényesebb estéjének producerei több zenés betétet és pörgőbb műsort ígértek a vasárnapi Oscar-gálán.

Stephanie Allain és Lynette Howell Taylor a ceremóniát közvetítő ABC tévécsatorna műsorában avatták be a nézőket a 92. Oscar-díjátadó néhány kulisszatitkába. Mint elmondták, idén több zenés produkció szerepel majd a műsorban, mint az utóbbi években, mások mellett egy Oscar-jelölt számmal Elton John, a gála meghívottjaként a friss Grammy-díjas Billie Eilish és Janelle Monáe is színpadra lép.

Taylor színházi élményt igért a nézőknek. Egyúttal mindkét producer hangsúlyozta, hogy megtiszteltetés volt számukra a műsor összeállítása, mert úgy vélik, semmi sem fogható az Oscar-gálákhoz.

A producerek szerint jó döntés volt, hogy a ceremóniának második éve nincs házigazdája, mivel ez segített a háromórás show tempójának feszesebb időzítésében. A műsor pergőbbé vált, a reflektorfény inkább a filmekre és az alkotókra irányult, ezért idén is erre az elgondolásra építették a programot - fűzték hozzá.

Törekvésük volt, hogy a műsor tükrözze a sokszínűséget és a befogadást, amely forró téma Hollywoodban, s mint Allain megjegyezte, fontos volt számukra, hogy végül "mindenki úgy érezhesse, hogy helye van a hollywoodi asztalnál".

Bár a legjobb film díjára jelölt filmek egyikét sem nő rendezte és a rendezői Oscar-mezőnyben sem volt női jelölt, Taylor és Allain kiemelték, hogy idén mégis rekordszámú, 64 nő van a jelöltek között.

A vasárnap esti Oscar-gálán 24 kategóriában adják át az amerikai filmakadémia díjait, amelyekről a filmakadémia csaknem 8500 fős tagságának szavazatai döntöttek.

Az elemzők előrejelzései szerint több fő kategóriában a papírforma érvényesülhet: a hollywoodi szaklapok szinte már előre odaadták az aranyozott Oscar-szobrot a színészi kategóriákban Joaquin Phoenixnek (Joker), Renée Zellwegernek (Judy), Laura Dernnek (Házassági történet) és Brad Pittnek (Volt egyszer egy Hollywood).

Még egy biztos befutónak ígérkezik a legjobb nemzetközi film mezőnyből a dél-koreai Élősködők. Bong Dzsun Ho alkotása a ritka filmek közé tartozik, amelyek egyúttal a legjobb film kategóriában is Oscar-jelöltek lettek. Eddig mindössze hat ilyen film volt az Oscar-történetben.



A legtöbb, 11 Oscar-díjra egyébként Todd Phillips Joker című filmje esélyes, mögötte 10-10 jelöléssel áll Martin Scorsese Az ír című maffiaeposza, Sam Mendes 1917 című első világháborús alkotása és Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodja.

A ceremónián hagyományosan megemlékeznek az elmúlt évben elhunyt filmes nagyságokról. Idén a legendás filmsztár, a 103 évesen szerdán elhunyt Kirk Douglas örökségét is felidézik, akit életében háromszor jelöltek Oscar-díjra, de végül nem egy alakításáért, hanem pályafutásáért kapta meg a tiszteletbeli Oscar-díjat.

A 92. Oscar-díjátadó gála helyi idő szerint vasárnap délután 5 órakor - közép-európai idő szerint hétfőn hajnali 1 órakor - kezdődik a Los Angeles-i Dolby Színházban. A műsort az ABC élőben közvetíti Észak-Amerikában, és további 225 ország és térség televíziójában is sugározzák. A magyar nézők a Moziverzumon láthatják a vörös szőnyeges bevonulást és a díjátadó ceremóniát vasárnap éjjel 23.55-től.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.