Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Május 28. 15:05, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Pörgő szoknyák Orosházán

Pörgő szoknyák Orosházán

Orosházán vendégszerepeltek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ néptánccsoportjai a szomszéd város pünkösdölő találkozóján.

A szombat délelőtt megrendezett táncmulatságon közel tíz óvodás és kisiskolás csapat mutatott be szórakoztató és színvonalas produkciókat az Eötvös térre kilátogatók legnagyobb örömére.

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda szervezésében zajló Tavaszköszöntő Pünkösdölő Gyermek Néptánc Fesztiválon évek óta rendszeresen fellépnek hódmezővásárhelyi gyerekek is. Az idén a BFMK Ficánka, Csicsergő és Bóbita csoportjai mellett a Kankalin Néptáncegyüttes ifjai is szerepeltek. A művelődési központ ifjabb korosztályai gyermekjátékokat, a kankalinosok egy múlt századi vidám iskolai jelenetet mutattak be. A szombati programot mintegy „megkoronázva” az elmúlt két minősítő versenyen arany díjjal elismert bóbiták somogyi táncokkal örvendeztették meg a nézőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a