Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Április 14. 15:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Playoff meccs a Hódtóiban

Playoff meccs a Hódtóiban

A megszokottól eltérően pénteken este játszik meccset a Vásárhelyi Kosársuli a Hódtói Sportcsarnokban.

A kék-sárgák a már-már mumusnak számító Bonyhádot fogadják a rájátszás elő meccsén, és a 18:30-kor kezdődő találkozón vissza is vágnának nekik a Hepp-kupa negyeddöntőben elszenvedett vereségért. A tavaly még a bajnokság élmezőnyéhez tartozó gárdák összecsapása előtt Vas Pétert, a Vásárhely egyik legjobbját kérdeztük.

- Megkezdődik a playoff. Mennyire lehet reális a 9. hely elérése, hogyan sikerülhet ez?

- Az biztos, hogy nem lesz sétagalopp, de a felemás alapszakasz ellenére mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb helyen végezzünk. Ehhez először a Bonyhádon keresztül vezet az út. Utánuk viszont még négy meccs van, ami dönt a helyezésünk sorsáról. Mindebben nagy szükség van a szurkolóink támogatására, akik a nehézségek ellenére sem hagytak el bennünket!

- Nyugaton jobban szerepeltek a bonyhádiak. Eléggé mumusnak tűnnek a tavalyi rájátszás óta. Miért győzhettek Önök ellen a Hepp-kupa negyeddöntőben, és hogyan sikerülhet visszavágni nekik?

- Mumusnak semmiképpen sem nevezném őket… Arra azért mindenképpen emlékezni kell, hogy igencsak érdekesen kezdődött a kupameccs, illetve nem kezdődött, mivel nem érkeztek meg a játékvezetők időben. A kiírthoz képest egy órát csúszott a kezdés. Ezt ők könnyebben tudták kezelni, mi azonban kiestünk a ritmusból.

- Hogyan készülnek ellenük?

- Ahogy eddig is, most is igen komolyan vesszük a mérkőzést. Kielemeztük a játékukat, amire próbálunk megfelelő védekezési stratégiát felállítani. Edzéseken már jól működik, bízom benne, hogy pénteken este sem lesz ez másképpen.

- Mivel lehet legyőzni őket?

- Egyértelműen a hatékony védekezés lehet a kulcskérdés. Emellett fel kell nőnünk a feladathoz, és precízen kell támadnunk, mivel minden hibánk hatványozottan üthet vissza egy ilyen jó játékerőt képviselő és rutinos együttes ellen.

- Kik a legveszélyesebbek közülük?

- Sok jó játékosuk van. Leginkábba palánk alatt kell majd odafigyelnünk, ott általában Tömösváry és Hegedűs szokott veszélyes lenni, de a támadásaink megállításában is fontos szerepük lehet. Mellettük a ponterős hátvédről, Jillingről sem feledkezhetünk meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.