Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. December 10. 17:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Török Anita-sajtóreferens

Platán Hét a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában

Platán Hét a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában

A Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola 2015. december 14-18. között rendezi meg a hagyományos Platán Hetet.

Ez egy olyan rendhagyó, több mint 10 éve megrendezésre kerülő hét iskolánkban, ahol bemutatjuk tevékenységeink sokszínűségét, betekintést nyújtunk a szülők, kollégák számára iskolánk életébe. Nem csak látogatóként hívjuk partnereinket, hanem aktívan be is vonjuk őket programjaink megvalósításába. Célunk, hogy sokszínű kínálat közül választhassanak a gyerekek, minél több élményben legyen részük.

Délelőttönként a tanítási órákat a pedagógusokon kívül külső szakemberek is tartják, olyan témákról hallhatnak a gyerekek, amelyek tananyagokhoz köthetők, de nem szerves részét képezik annak.

Erre a hétre nagyon sok programot kínálunk a szülőknek is, szeretnénk, ha minél többen eljönnének a nyílt tanítási órákra, valamint a délutáni foglalkozásokra. Ezek közül kiemelném a tehetségkörök bemutatóit, amely a matematika, angol, természetismeret és a történelem területein ad arra lehetőséget, hogy versenyekre készítsük fel tanulóinkat, illetve olyan témákat dolgozzunk fel közösen, amelyre a tanórákon – idő hiányában – nem kerülhet sor.

Ezen a héten bemutatkoznak más területeken is tehetséges tanulóink, mint például éneklésben, szavalásban, sportban, sütésben vagy a kézműveskedésben. Ez a hét a karácsonyi készülődés jegyében is zajlik, a szülőkkel együtt közösen hangolódunk és várjuk az ünnepet.

Nagyon kíváncsian várjuk az író-olvasó találkozót, ahol Fehér József író és Vörös Édua illusztrátor a vendégünk. Lesz pályaorientációs, sport- ügyességi vetélkedő, szimultán sakkverseny Márkus Mollival, a szokásos angol karácsonyi teadélután, valamint a kicsiknek táncház. Most sem marad el a legnépszerűbb programunk a süti verseny, melynek témája az 50 éves születésnapját ünneplő platánfa. Csütörtök délután varázslatos élményben lesz részünk, bűvész bemutatót láthatnak az alsós és felsős tanulók egyaránt.

Pénteken délelőtt közösen megnézzük a PlatánVarázs gyerekmusical felvételét, melyet ezúton nagyon köszönünk a Vásárhelyi Televíziónak, valamint déli 12 órakor a Tabáni Templomban tartjuk meg Karácsonyi ünnepségünket.

A héten eljönnek hozzánk az ovisok, a leendő első osztályosok, várjuk valamennyi tanulónk anyukáját, apukáját, nagyszüleit, kis- és nagytestvéreket, pedagógus kollégákat.

Kollégáimmal mi is látogatni fogjuk a foglalkozásokat, órákat, szeretném, ha minél többen részt vennénk, s tanulnánk egymástól. Az alsó tagozatos gyerekek is részt vesznek felsős órákon, foglalkozásokon, több vetélkedőt úgy szerveztünk, hogy vegyes csapatok legyenek.

Célunk, hogy együtt legyünk, s nagyon sok élményben legyen részünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.