Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2012. December 08. 17:15, szombat | Belföld
Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Piros riasztás Baranyában, közlekedők figyelmébe ajánljuk!

Piros riasztás Baranyában, közlekedők figyelmébe ajánljuk!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2012. december 8-ára Baranya megye egész területére piros riasztást adott ki a várható hóátfúvások miatt. Mivel megyénkben az előrejelzés szerint 10-20 centiméteres friss hó várható, az alábbiakra hívjuk fel a közlekedők figyelmét:

A téliesre fordult időjárásra tekintettel megváltoztak az útviszonyok, a közlekedési körülmények. A csúszós útfelületeken történő közlekedés fokozott figyelmet és óvatosságot kíván, a megváltozott körülmények figyelmen kívül hagyása miatt több baleset is történt az elmúlt időszakban. A télies útviszonyok között a járművekkel indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására! A rossz látási viszonyok közepette kiemelt figyelmet kell fordítani a járművek világító berendezéseinek működőképességére, azok használatára és megfelelő tisztítására, karbantartására! Ugyanilyen fontos, hogy a szélvédők tisztántartására szolgáló berendezések üzembiztosan működjenek!

A hosszabb útra indulók mindenképpen ellenőrizzék járművük világító-, és fékrendszerét, a gumiabroncsokat, akkumulátort, szélvédőmosó folyadékot és az ablaktörlők állapotát. Jó szolgálatot tehet az autóban kesztyűs jégkaparó, jégoldó spray és pokróc. Fontos, hogy a járművezetők folyamatosan tájékozódjanak a várható időjárásról és esetleg lapátot, hóláncot is tegyenek a járműbe.

Baranya megyében jelenleg az alábbi helyeken kötelező a hólánc használata:

- 2012. december 8-án 09.00 órától a 67-es számú főközlekedési út Antalszállás – Bőszénfa közötti szakasza,

- 2012. december 8-án 10.00 órától a 6-os számú főközlekedési út Mecseknádasd – Pécsvárad közötti szakasza.

A hólánc fel- és leszerelésére minden jelzőtáblával ellátott útszakasz előtt szerelési helyet jelöltek ki. Amennyiben a gépjármű hólánccal nem rendelkezik, a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőr nem engedheti a járművet közlekedni, ezért azt visszafordítja.

Amennyiben bajba kerülnek, segítségre szorulnak, bizalommal hívják a rendőrséget a 107 vagy 112 segélyhívó számok valamelyikén!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 25. 19:33, hétfő | Belföld

Bálák százai égnek napok óta egy Heves megyei telephelyen

Három napja dolgoznak a tűzoltók egy telephelyen keletkezett bálatűz felszámolásán Demjén határában - közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő hétfőn az MTI-vel.

2020. Május 25. 17:05, hétfő | Belföld

Életet mentettek a fonyódi rendőrök

Mentőhelikopter szállította kórházba az idős férfit.

2020. Május 25. 14:01, hétfő | Belföld

Országos tisztifőorvos: a járvány lecsengő szakaszában van

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött, ez is azt igazolja, hogy a járvány lecsengő szakaszában van

2020. Május 25. 13:00, hétfő | Belföld

Június 4-étől új nevet kap Csongrád megye

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz – jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.