Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. December 08. 17:15, szombat | Belföld
Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Piros riasztás Baranyában, közlekedők figyelmébe ajánljuk!

Piros riasztás Baranyában, közlekedők figyelmébe ajánljuk!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2012. december 8-ára Baranya megye egész területére piros riasztást adott ki a várható hóátfúvások miatt. Mivel megyénkben az előrejelzés szerint 10-20 centiméteres friss hó várható, az alábbiakra hívjuk fel a közlekedők figyelmét:

A téliesre fordult időjárásra tekintettel megváltoztak az útviszonyok, a közlekedési körülmények. A csúszós útfelületeken történő közlekedés fokozott figyelmet és óvatosságot kíván, a megváltozott körülmények figyelmen kívül hagyása miatt több baleset is történt az elmúlt időszakban. A télies útviszonyok között a járművekkel indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására! A rossz látási viszonyok közepette kiemelt figyelmet kell fordítani a járművek világító berendezéseinek működőképességére, azok használatára és megfelelő tisztítására, karbantartására! Ugyanilyen fontos, hogy a szélvédők tisztántartására szolgáló berendezések üzembiztosan működjenek!

A hosszabb útra indulók mindenképpen ellenőrizzék járművük világító-, és fékrendszerét, a gumiabroncsokat, akkumulátort, szélvédőmosó folyadékot és az ablaktörlők állapotát. Jó szolgálatot tehet az autóban kesztyűs jégkaparó, jégoldó spray és pokróc. Fontos, hogy a járművezetők folyamatosan tájékozódjanak a várható időjárásról és esetleg lapátot, hóláncot is tegyenek a járműbe.

Baranya megyében jelenleg az alábbi helyeken kötelező a hólánc használata:

- 2012. december 8-án 09.00 órától a 67-es számú főközlekedési út Antalszállás – Bőszénfa közötti szakasza,

- 2012. december 8-án 10.00 órától a 6-os számú főközlekedési út Mecseknádasd – Pécsvárad közötti szakasza.

A hólánc fel- és leszerelésére minden jelzőtáblával ellátott útszakasz előtt szerelési helyet jelöltek ki. Amennyiben a gépjármű hólánccal nem rendelkezik, a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőr nem engedheti a járművet közlekedni, ezért azt visszafordítja.

Amennyiben bajba kerülnek, segítségre szorulnak, bizalommal hívják a rendőrséget a 107 vagy 112 segélyhívó számok valamelyikén!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.