Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 08. 09:33, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Pillants be a színfalak mögé, és ismerd meg jobban a vasutas szakmát

Pillants be a színfalak mögé, és ismerd meg jobban a vasutas szakmát

– A MÁV nyílt napján újra Tiéd a pálya!

Szeretnéd tudni, milyen lehet mozdonyt vezetni? Felismered a vonat különböző alkatrészeit? Szívesen beszélgetnél a vasutas szakmában több éves tapasztalattal rendelkező kollégákkal? Idén negyedik alkalommal rendezik meg a „Modern technológiák a MÁV-nál” rendezvényt, a társaság nyílt napját. A budapesti Magyar Vasúttörténeti Park Orient csarnokában szakmai programokkal, interaktív játékokkal és szimulátorokkal is várják az érdeklődő középiskolai és egyetemi diákokat április 11-én, 10-14 óra között.

A rendezvényen részletesen is bemutatkoznak MÁV-csoport különböző szakterületei. A szervezők elsősorban azokat a fiatalokat várják a rendezvényre, akik szeretnék jobban megismerni a vasúttársaság tevékenységét, működését, akár lehetséges jövőbeli munkahelyükként gondolnak a vasútra. A diákok további információkat kaphatnak a választható szakmák ösztöndíjrendszeréről, illetve pályakezdő diplomásoknak szóló programunkról is. A rendezvényen nem csak a szakma képviselőivel ismerkedhetnek meg, hanem sokféle interaktív programban, játékban is részt vehetnek – többek között a mozdony- és forgalmi szimulátort is kipróbálhatják – a látogatók jövő csütörtökön.

Elkészült Nyílt Nap mobil applikációja is – a Google Play Áruházbanmár most elérhető, és azApple App Store-bólis letölthető lesz legkésőbb április 8-tól. A rendezvény standjai egy-egy állomásként működnek majd, ahol az adott feladat, játék teljesítése során pecséteket gyűjthetnek a résztvevők akár a belépésnél kapott menetlevélen, vagy az applikáció segítségével. Érdemes minden standot meglátogatni, mert aki az összes pecsétet begyűjti, ajándékot kap.

A helyszínre nem csak helyi járatokkal lehet majd eljutni. A Nyílt nap miatt április 11-én, 08:21 és 15:09 között a Nyugati pályaudvar és Esztergom között közlekedő vonatok megállnak a Vasútmúzeum megállóhelyen, így akár ezt az utazási módot is választhatják az ide látogatók.

A nyílt napon történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni április 8., hétfőn 12:00 óráig lehet a http://MÁV-csoport karrier oldalán.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.