Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 03. 11:05, kedd | Helyi
Forrás: Török Anita sajtóreferens

Pihenőpark létesül és megújulnak a város zöld felületei

Pihenőpark létesül és megújulnak a város zöld felületei

A terveket lakossági fórum keretén belül ismertette hétfőn Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Lázár Mária, projektmenedzser.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 831 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a TOP-6.3.2-15-HM1-2016-00001 azonosítószámú „Zöld Hódmezővásárhely környezettudatos közterület megújítás Hódmezővásárhelyen” című pályázatát, melynek keretében Hódmezővásárhelyen a volt Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén egy pihenőpark létesítése a cél, valamint a projektből megújításra kerül az Európa Park sportpályája és egyes zöld felületei.

Az úgynevezett Zöld Hódmezővásárhely projekt célja, hogy a város zöld felületei megújuljanak, illetve a volt Kossuth iskola területén egy betontömb helyett parkosított részt alakítsanak ki.

Azzal, hogy a Hódtóban létrehoznak egy pihenőparkot, illetve megújul az Európa Park zöld felülete is, Hódmezővásárhelyen kiépülhet egy „zöld folyosó”, amelyben még benne van a Népkert, illetve akár a Hősök tere is.

Az önkormányzat a Kossuth lebontása után megkérdezte a hódmezővásárhelyieket, s a többség egy tóval kibővített lakóparkot képzelt el az oktatási intézmény területén – mondta megnyitójában az alpolgármester.

Az Európai Unió által 100%-os intenzitású projekt összköltsége bruttó 831 millió forint, amelyhez saját erő bevonása nem szükséges – kezdte ismertetőjét Lázár Mária. A projektmenedzser elmondta, hogy jelenleg a kivitelezésre irányuló közbeszerzés van folyamatban. A terület hasznosításánál figyelembe vették, hogy az kiszűrje majd a 47. számú főúton átvonuló forgalom zaját és a közeli bevásárlóközpontoktól is kicsit el akarták határolni a területet, de mégsem bezárva azt. A víz témára hangolt gyerek játszótér mellett lesz egy fitness tér, amellyel saját súlyos edzéseket lehet majd gyakorolni. Ezek a funkcionális részek a park dombjai közé lesznek elhelyezve. A szabadtéri bútorok minőségére is fokozottan odafigyelnek, akárcsak a közbiztonságra, ugyanis kamerarendszer is lesz a területen. A parkban lépcsőzetes, illetve teraszos kialakítások tervezettek, melyek elvezetik a látogatót a tóig, amin két híd is keresztülfut.

Az Európa Parknál is elkészültek már a kiviteli tervek, melyek alapján megújul a sportpálya kerítése, illetve pótolják a hiányzó elemeket is, valamint új festést is kap a kerítés. A sportpálya aszfaltburkolata és a zöld terület egyes részei is megújulnak, valamint az Árvíz utcáról levezető gyalogút is új térkő burkolatot fog kapni.

Ha minden a tervek szerint halad és jövő év elején át tudják adni a kivitelezőnek a munkaterületet, a párhuzamos munkavégzést követően 2018. év végére elkészülhet a pihenőpark és az Európa Park sportpályája is.

A projektről bővebb tájékoztatást olvashatnak: http://www.zoldhodmezovasarhely.huoldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.