Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 06. 14:59, hétfő | Helyi
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens Boxing Gym Vásárhely

Világversenyekre készülnek a Boxing Gym Vásárhely ökölvívói!

Világversenyekre készülnek a Boxing Gym Vásárhely ökölvívói!

Kovács Fanni az EB-re készül, Kovács Pál az Európa Játékokra kvalifikálta magát. Tóth Niki hazai bronzot hozott Vásárhelyre.

Tóth Niki bronzéremmel zárta a VI. Varga Viktor Emlékversenyt a hétvégén. A kőbányai, nála sokkal rutinosabb Brunner Boglárkától kapott ki a döntő jutásért vívott összecsapásban. Első felnőtt versenye lévén – 81 kilogrammban – két menetet remekül harcolva, kisebb sérülés után pontozással kikapva, így is remek teljesítménynek örülhetünk.

Kovács Fanni hétfőtől folytatja a felkészülést a junior EB-re, ahová már kerettagként kvalifikálta magát.

Kovács Pál a Magyar Ökölvívó Szövetség válogatóversenyén járt, ahol az Európa Játékok indulási helyeiért mérkőztek meg a magyar ökölvívók. Első nap Tóth Ádámot, OB ezüstérmest vert hatalmas küzdelemben, második napon Lukácsi Bencét a tavalyi év országos bajnokát szintén legyőzve lett a magyar válogatott tagja. Így hazánkat Kovács Pál, a Boxing Gym Vásárhely sportolója képviseli felnőtt 81 kilogrammban, ökölvívásban a minszki Európa Játékokon.

A II. Európa Játékok június 21-én kezdődik Minszkben amelyen 15 sportág 199 versenyszámában hirdetnek győztest. Magyarország várhatóan közel 130 sportolót indít majd 14 sportágban.

A hivatalos, név szerinti nevezések május 20-án zárulnak. A magyar küldöttség fogadalomtétele június 12-én lesz a MOM Kulturális Központban.

Négy sportágban - cselgáncs, kajak-kenu, ökölvívás és tollaslabda - a játékok egyben Európa-bajnokságnak is számítanak, míg asztaliteniszben, íjászatban, karatéban és sportlövészetben tokiói kvótát is osztanak.

A minszki Európa Játékokat június 21. és 30. között rendezik ahol, idén először vásárhelyi sportolóért is izgulhatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.