Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Augusztus 03. 12:03, péntek | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Vásárhelyi alkotóművész tárlata Makón

Vásárhelyi alkotóművész tárlata Makón

A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum főrestaurátora, Nagy Nándor képzőművész szobrászati és grafikai munkáit bemutató, Tavaszváró című kiállítása.

A kiállítás 2018. augusztus 7-én, kedden 18 órakor nyílik meg Makón, a Glorius Vigadó udvarában.



V. Nagy Nándor képzőművész és restaurátorművész 1974-ben született Hódmezővásárhelyen, a 2000-es évtől napjainkig a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum restaurátora, majd főrestaurátora, 2005 óta Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének keramikus iparművész tagja. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2007-ben szilikátrestaurátor-művész szakon diplomázott, a Zsolnay épületkerámia restaurálásának területén végzett szakmai munkáját a MAOE diplomadíjjal jutalmazta.

Országos képzőművészeti kiállítások rendszeres kiállítója 2007 óta, a kortárs kerámiaszobrászat többszörösen díjazott művésze, országos és nemzetközi képzőművészeti és kerámia szimpóziumok rendszeres résztvevője. Több köztéri szobor – többek között a Tornyai János Múzeum előtt álló Nézőpont – Lucien Hervé fotográfus emlékére,valamint a múzeum parkjában láthatóArchaikus bak szobrok alkotója, középületek és műemléki épületek felújításának társalkotója.

A hagymavárosban kiállításra kerülő szobrászati anyag a művész elmúlt tíz évének munkáiból került kiválogatásra. Témáit a természetközeliség határozza meg, míg a nagy számban előforduló Vénusz-szobrokat a kiállítás fő témájának is tekinthetjük. A kiállítás címében is szereplőTavaszvárók növényi jellegű numenek, a termékenység princípiumai, de hasonló témát fedezhetünk fel aTanúk című sorozatban is. A szobrokban több évezredes archaikus hagyományok érezhetők, nemcsak vizuálisan, hanem jelképrendszerükön keresztül is. Az erős absztrakciós törekvések letisztult, modern formákat eredményeznek, amelyek a mondanivaló erőteljes kihangsúlyozásával napjaink nyelvén kommunikálnak. A legtöbb alkotás magas tüzű samottos agyagból nyerte formáját, de megjelenik a kő és a saválló acél is, mint modern alapanyag.

V. Nagy Nándor makói kiállításán a vendégeket Bodrogi Ferenc, a Grand Hotel Glorius tulajdonosa és Farkas Éva Erzsébet, Makó város polgármestere köszönti, a kiállítást Feledy Balázs művészeti író ajánlja a közönség figyelmébe. A kiállítás megtekintése augusztus 22-ig naponta 10 és 17 óra között, a Grand Hotel Glorius recepcióján történő előzetes bejelentkezéssel lehetséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.