Városlista
2019. augusztus 22, csütörtök - Menyhért

Hírek

2019. Június 17. 12:58, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Vásárhely múltjával ismerkedtek a Citroën-találkozó résztvevői

Vásárhely múltjával ismerkedtek a Citroën-találkozó résztvevői

A Tornyai János Múzeum és az Alföldi Galéria kiállításait is felkeresték a 14. alkalommal megrendezett Citroënek Országos Találkozójára érkezett autótulajdonosok,

akik az idén százéves autómárka több mint százhúsz példányát mutatták be Hódmezővásárhely főterén, közöttük az 1925-ben gyártott B10-es modellt.

A Citroën-barátok Gál Petra, a Tornyai János Múzeum művészettörténész-gyakornokának tárlatvezetésével ismerhették meg a közgyűjtemény százötven éve született névadójának festészetét bemutató kiállítását, külön figyelmet szentelve a Tornyai által a francia fővárosban festett Este (Párizs) című akvarelljének.

A Citroënek szerelmesei az Alföldi Galériában tett látogatásukon a Plohn család fényképészműhelyének hetvenöt évét bemutató tárlatot is megtekintették. Az oldtimer gépjárművek tulajdonosait különösen a Plohn József által használt matuzsálemi korú fényképezőgépek érdekelték, amelyekről Elek András, a múzeum munkatársa elmondta, hogy mindkét képrögzítő berendezés ma is üzemképes és a Múzeumok Éjszakáján beállított fotókat fognak készíteni velük.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 14:15, szerda | Helyi

Csúcsot döntött a határforgalom a hétvégén Csongrád megyében

Az idei év legnagyobb forgalmát bonyolították a hosszú hétvégén a Csongrád megyei határátkelők, ahol a belépő forgalom volt erős.

2019. Augusztus 21. 14:12, szerda | Helyi

Hat határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Augusztus 21. 13:52, szerda | Helyi

Egy év a MÁV élén

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter tavaly augusztusban nevezte ki Homolya Róbertet, a MÁV Zrt. élére.

2019. Augusztus 21. 13:49, szerda | Helyi

Befejezi a játékot Vas Péter

Befejezi sportolói pályafutását Vas Péter, a Vásárhelyi Kosársuli húzóembere.