Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Április 24. 10:56, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Újabb aluljárók kaptak színes, vidám falakat

Újabb aluljárók kaptak színes, vidám falakat

Folytatódik a MÁV Színezd Újra! kampánya. Húsvétra elkészült a Mexikói útnál lévő és a sülysápi aluljáró festése, nyár elejéig pedig a hűvösvölgyi is megszépül, valamint színesedik az Üllői út vasúti híd lábához tartozó

A Mexikói úti aluljáróban a 2018-as pályázat egyik győztese Mucha Lucha című, mexikói motívumokkal díszített művét festette fel a napokban.
A sülysápi aluljáróban pedig gyönyörű növények és virágok pompáznak, így az év 12 hónapjában tavaszi hangulat várja az ott átkelőket.
A gyalogosok mindkét állomáson – láthatóan és hallhatóan is – örömmel fogadták az új festményeket.

A MÁV két éve indította el az aluljárók újra festését megcélzó kampányát. A Színezd Újra! Alkotói napok 2017-es pályázatának köszönhetően akkor 2-2 fővárosi és vidéki aluljárót festettek ki a nyertes pályázatokat benyújtó általános és középiskolai csoportok.

A sikeresen zárult kezdeményezésnek köszönhetően tavaly újra meghirdették a pályázatot a MÁV kezelésében álló vasúti gyalogos aluljárók dekorációs falfestésére már a korábbinál szélesebb alkotói kört megszólítva. Sok gyönyörű pályázat érkezett, ezért úgy döntött a vasúttársaság, hogy az eredetileg kijelölt hat gyalogos aluljárón túl (Budapest–Mexikói út, Bicske, Mende, Pilis, Vác–Alsóváros és Vecsés) további négy helyszín (Üllői úti vasúti híd, Kelenföld, a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomása, illetve Sülysáp) is új faldekorációt kap. Még tavaly novemberben elkészült Bicskén és Mendén a gyalogos aluljárók újrafestése. A téli időjárás miatt viszont a többi aluljáró megszépítésével idáig várni kellett, de a tavasz beköszöntével végre folytatódhatott a nyertes pályázók munkája.

A MÁV elkötelezett az igényes művészeti alkotások megvalósítása iránt. Az aluljárók újrafestésének célja elsősorban a figyelemfelhívás és a közvélemény formálása, az alkotók közösségépítő tevékenységének ösztönzése, az utazó közönség számára pedig az esztétikai élménynyújtás.

A vasúttársaság bízik benne, hogy az aluljárókba és más vasúti helyszínekre engedéllyel felfestett alkotásokat mindenki tiszteletben tartja, és ezek a szép vagy éppen cuki alkotások hosszú ideig melengethetik az arra járók szívét.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 14. 11:14, péntek | Helyi

Történelem, földrajz és neveléstörténet

Doktoranduszok mutatták be kutatásaik eredményét az Emlékpontban

2019. Június 14. 11:11, péntek | Helyi

Múzeumok éjszakája

2019. június 22-én, szombaton lesz a Múzeumok éjszakája.

2019. Június 13. 13:46, csütörtök | Helyi

Idén nyáron interaktív felfedezőútra viszi az iskolásokat Kajla

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kezdeményezésére idén júniusban nagyszabású országos kampány indul, melynek célja, hogy az alsó tagozatos iskolások jobban megismerjék hazánkat.

2019. Június 13. 13:44, csütörtök | Helyi

Tizenegy illegális migráns Csanádpalotán

Egy tehergépjármű ellenőrzése során tizenegy illegális migránst találtak a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el.