Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2018. November 26. 15:39, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Szépülő vasúti gyalogos aluljárók és zajvédő falak

Szépülő vasúti gyalogos aluljárók és zajvédő falak

Elkészültek a bicskei, mendei és tárnoki dekorációs festések

A MÁV „Színezd újra! Alkotói Napok 2018” című aluljárófestő-pályázatának keretében Bicskén és Mendén elkészült a gyalogos aluljárók dekorációs festése. Közben Tárnokon megszépült az aluljáró és a zajvédő fal is.

A „Színezd Újra! Alkotói Napok 2018” pályázat keretében megvalósult a Vajda Kreatív elnevezésű alkotói csapat bicskei gyalogos aluljáróba tervezett, absztrakt formációkat ábrázoló pályaműve, és már csak az utolsó simítások vannak hátra a Mendei Forrás Egyesület helyi nevezetességeket bemutató alkotásán a mendei aluljáróban.

Az alkotói pályázattal párhuzamosan egyedi engedélyezés keretében valósulhatott meg a tárnoki gyalogos aluljáró és zajvédő fal festése is. A Társadalmi Céllal Hirdető Tárnoki Művészeti Egyesület (TCH TME) Magyarországon közlekedő vasúti járműveket és helyi nevezetességeket ábrázoló alkotása az aluljárót, a Világ csodái című műve pedig a vasúti sínpálya melletti zajárnyékoló falat díszíti.

A MÁV folyamatosan törekszik a vasúti környezet hangulatának javítására; a munkába bevonja a különböző intézményeket, a civil szféra szervezeteit és az egyéni alkotókat is. Reméli a vasúttársaság, hogy az alkotók falfestményeit mindenki tiszteletben tartja és megóvja az aluljárók tisztaságát is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 14:55, kedd | Helyi

Relikviákkal gyarapodott az Emlékpont gyűjteménye

Iskolából a múzeumba kerültek a munkásmozgalom emlékét őrző táblák

2019. Szeptember 17. 14:39, kedd | Helyi

Körözött autók 21 millióért

A magyar rendőrök a német és az olasz hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.

2019. Szeptember 17. 14:37, kedd | Helyi

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Szeptember 17. 11:45, kedd | Helyi

Robbanásszerűen nő a készházak építésének üteme

Egy megfelelően szigetelt könnyűszerkezetes, szerelt technológiás készház ház olcsóbb, környezettudatosabb, gyorsabb és zöldebb