Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2018. Szeptember 19. 15:11, szerda | Helyi
Forrás: Elek András Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány

Lemezfelvétel az Ótemplomban

Lemezfelvétel az Ótemplomban

A helyőrségi zenekar CD-jét rögzítik a héten a főtéri templomban

Az elmúlt napokban teljesen átalakult a háromszáz éves Református Ótemplom belsője Hódmezővásárhelyen: mikrofonok és kábelek lógnak a mennyezetről, valamint egy közel félszáz tagú fúvós együttes és gyermekkórus muzsikája zengi be az impozáns teret. A változás apropóját az adja, hogy a Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség immár második hanglemeze kiadására készül, és ennek felvételei zajlanak a héten a főtéri istenházában. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarának első CD-je ez év karácsonyára jelenik meg.

Szeptember 20-án, csütörtökön 10 órakor Bán Csaba református lelkész ismerteti a lemezfelvételt és –kiadást a sajtó képviselőinek a Református Ótemplomban (Hódmezővásárhely, Kossuth tér). A sajtóeseményen vágóképek és felvételek készíthetőek a zenekari- és kóruspróba, valamint a hangrögzítés látványos pillanatairól.

Az ótemplomi gyülekezet több mint 120 éves orgonájának csodás hangzását Karasszon Dezső orgonaművész előadásában – fia Dániel gordonka muzsikájával egyetemben ‑ hallgathatják hanglemezen az érdeklődők; a CD-ét két évvel ezelőtt adta ki a református egyházközség. Az idei évben a dél-alföldi város méltán legnépszerűbb és többek között Bessenyei Ferenc Művészeti Díjjal is elismert zenei formációjának, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara lemezkiadása valósul meg. A Kovács István őrnagy vezetésével működő együttes 18 évvel ezelőtt alakult meg, azóta - a szolgálati feladatok ellátása mellett – jelentős kultúrmissziót végez: hagyományosnak mondható térzenéivel, ünnepi hangversenyeivel, változatos repertoárjával színesíti és gazdagítja nemcsak Hódmezővásárhely, hanem hazánk kulturális és művészeti életét. A készülő lemezen a helyőrségi zenekarral együtt szerepel a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa, sőt egy operaénekes is.

A mellékelt fotó a Helyőrségi Zenekar 2017 adventi hangversenyén készült.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 14:55, kedd | Helyi

Relikviákkal gyarapodott az Emlékpont gyűjteménye

Iskolából a múzeumba kerültek a munkásmozgalom emlékét őrző táblák

2019. Szeptember 17. 14:39, kedd | Helyi

Körözött autók 21 millióért

A magyar rendőrök a német és az olasz hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.

2019. Szeptember 17. 14:37, kedd | Helyi

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Szeptember 17. 11:45, kedd | Helyi

Robbanásszerűen nő a készházak építésének üteme

Egy megfelelően szigetelt könnyűszerkezetes, szerelt technológiás készház ház olcsóbb, környezettudatosabb, gyorsabb és zöldebb