Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 19. 15:11, szerda | Helyi
Forrás: Elek András Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány

Lemezfelvétel az Ótemplomban

Lemezfelvétel az Ótemplomban

A helyőrségi zenekar CD-jét rögzítik a héten a főtéri templomban

Az elmúlt napokban teljesen átalakult a háromszáz éves Református Ótemplom belsője Hódmezővásárhelyen: mikrofonok és kábelek lógnak a mennyezetről, valamint egy közel félszáz tagú fúvós együttes és gyermekkórus muzsikája zengi be az impozáns teret. A változás apropóját az adja, hogy a Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség immár második hanglemeze kiadására készül, és ennek felvételei zajlanak a héten a főtéri istenházában. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarának első CD-je ez év karácsonyára jelenik meg.

Szeptember 20-án, csütörtökön 10 órakor Bán Csaba református lelkész ismerteti a lemezfelvételt és –kiadást a sajtó képviselőinek a Református Ótemplomban (Hódmezővásárhely, Kossuth tér). A sajtóeseményen vágóképek és felvételek készíthetőek a zenekari- és kóruspróba, valamint a hangrögzítés látványos pillanatairól.

Az ótemplomi gyülekezet több mint 120 éves orgonájának csodás hangzását Karasszon Dezső orgonaművész előadásában – fia Dániel gordonka muzsikájával egyetemben ‑ hallgathatják hanglemezen az érdeklődők; a CD-ét két évvel ezelőtt adta ki a református egyházközség. Az idei évben a dél-alföldi város méltán legnépszerűbb és többek között Bessenyei Ferenc Művészeti Díjjal is elismert zenei formációjának, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara lemezkiadása valósul meg. A Kovács István őrnagy vezetésével működő együttes 18 évvel ezelőtt alakult meg, azóta - a szolgálati feladatok ellátása mellett – jelentős kultúrmissziót végez: hagyományosnak mondható térzenéivel, ünnepi hangversenyeivel, változatos repertoárjával színesíti és gazdagítja nemcsak Hódmezővásárhely, hanem hazánk kulturális és művészeti életét. A készülő lemezen a helyőrségi zenekarral együtt szerepel a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa, sőt egy operaénekes is.

A mellékelt fotó a Helyőrségi Zenekar 2017 adventi hangversenyén készült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.