Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 24. 14:19, szerda | Helyi
Forrás: Martonosi János ügyvezető Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség

Ingyenes kosárlabda játékvezető tanfolyam indul

Ingyenes kosárlabda játékvezető tanfolyam indul

Ingyenes kosárlabda játékvezető tanfolyamot indít a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség.

A játékvezetői tevékenység azoknak is remek lehetőséget biztosít, akik már nem kosárlabdáznak, ugyanakkor nem szeretnének elszakadni a sportágtól. Nekik egyébként a képzés elvégzése után stabil kiegészítő jövedelmet is nyújthat a játékvezetői karrier.

Martonosi János, a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője elmondta, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének szakmai programjai 6 évvel ezelőtt reformon estek át, mely jelentős mérkőzésszám növekedéssel járt. Ez pedig szükségessé tette, hogy minél nagyobb számban képezzenek játékvezetőket. Hozzátette: a munkamennyiség növekedésével arányosan emelkedtek a játékvezetők mérkőzésdíjai is, így napjainkban ez jövedelem kiegészítésnek sem utolsó lehetőség. Ráadásul a szakemberek egy olyan sport színvonalának továbbemeléséért dolgozhatnak, amely az elmúlt évben a nemzetközi porondon is bizonyította, hogy az utóbbi esztendőkben végzett szakmai munka biztos alapokon nyugszik.

A tanfolyam jelentkezési határideje 2018. november 2., míg a tanfolyam első foglalkozására már az azt követő héten sor kerülhet. Jelentkezni a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség web-oldalán lévő űrlapon keresztül lehet. A tanfolyam lebonyolításáról a jelentkezőkkel történt konzultálás után döntenek a szervezők.
Az oktatásban Csongrád megyében dolgozó játékvezetők és a sportágban dolgozó más szakemberek vesznek részt. A képzés a tervek szerint 2018 végéig lezárul, így a sikeresen teljesítők akár januárban már pályára is léphetnek majd.

A vizsgára bocsátás feltétele a meghirdetett előadásokon és gyakorlati képzéseken – jelenléti íven igazolt – megjelenés. Az előadásokról legfeljebb két alkalommal, a tanfolyam vezető engedélyével lehet távol maradni. A tanfolyam eredményes befejezését követően a hallgatók a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség működési területén jogosultak kosárlabda-mérkőzést vezetni a hatályos Játékvezetői Működési Szabályzat szerint.

A jelentkezés feltétele a 16. életév betöltése, a kosárlabdás múlt előnyt jelent. A tanfolyamnak nincs költsége, a jelentkezőknek mindössze a szabálykönyv árát kell kifizetniük. A kurzus csak 8 fős minimális létszámmal indul el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.