Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Február 24. 10:22, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Ideiglenesen elköltöztek a jegypénztárak a Keleti pályaudvaron

Ideiglenesen elköltöztek a jegypénztárak a Keleti pályaudvaron

Márciusban elkezdődhet az utascentrum építése a Keleti pályaudvaron.

Az előkészületi munkák miatt az alagsort lezárták, a jegypénztárakat már elköltöztették az épületen belülre, a peronszintre. A várhatóan év végéig tartó felújítás ideje alatt a vasúttársaság a jegykiadó-automaták, a MÁV applikáció, illetve a megújult Elvira szolgáltatásait ajánlja a menetjegyek és bérletek megváltására. Pénztári szolgáltatás a 6. vágány melletti, belföldi jegyeket is értékesítő nemzetközi pénztárban és a 9. vágány közelében található belföldi pénztárban van.

A pályaudvar peronszinti bejáratai a kivitelezés alatt zavartalanul használhatók; a belföldi menetjegyváltás két helyszínen lehetséges: a 9. vágány melletti, 4 pulttal rendelkező belföldi pénztárban, valamint a 6. vágány melletti, 8 pulttal rendelkező, belföldi menetjegyváltást is biztosító nemzetközi pénztárban. A várakozási idő csökkentése érdekében a vasúttársaság kéri az utasokat, hogy az online jegyértékesítési felületeket és a jegykiadó-automatákat válasszák.

A 9. vágány melletti, 6:30-tól 19:15-ig nyitva tartó belföldi pénztár legrövidebben a Kerepesi úti bejáratokon, valamint a Baross téri főbejárattól jobbra tartva közelíthető meg; míg a 6. vágánynál található nemzetközi pénztár a Thököly úti bejáratokon, valamint a Baross tér felöli főbejárattól balra tartva közelíthető meg, és 3:45-tól 1:00-ig tart nyitva. A könnyebb tájékozódást útbaigazító táblák segítik.

A Keleti pályaudvaron, az utascentrum megépülésének köszönhetően, az eddigieknél komfortosabb lesz az utasok kiszolgálása. Egy helyen lesz lehetőség a menetjegyváltással, belföldi vagy nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére, és akadálymentesen lehet majd megközelíteni a pályaudvart az aluljáró szint és a vágánycsarnok közötti mozgólépcsőn vagy liften. A MÁV szakemberei által megtervezett és a Budapest Fejlesztési Központtal együttműködve előkészített, közel 1,6 milliárd forint értékű beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósulhat meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.