Városlista
2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2021. Február 24. 10:22, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Ideiglenesen elköltöztek a jegypénztárak a Keleti pályaudvaron

Ideiglenesen elköltöztek a jegypénztárak a Keleti pályaudvaron

Márciusban elkezdődhet az utascentrum építése a Keleti pályaudvaron.

Az előkészületi munkák miatt az alagsort lezárták, a jegypénztárakat már elköltöztették az épületen belülre, a peronszintre. A várhatóan év végéig tartó felújítás ideje alatt a vasúttársaság a jegykiadó-automaták, a MÁV applikáció, illetve a megújult Elvira szolgáltatásait ajánlja a menetjegyek és bérletek megváltására. Pénztári szolgáltatás a 6. vágány melletti, belföldi jegyeket is értékesítő nemzetközi pénztárban és a 9. vágány közelében található belföldi pénztárban van.

A pályaudvar peronszinti bejáratai a kivitelezés alatt zavartalanul használhatók; a belföldi menetjegyváltás két helyszínen lehetséges: a 9. vágány melletti, 4 pulttal rendelkező belföldi pénztárban, valamint a 6. vágány melletti, 8 pulttal rendelkező, belföldi menetjegyváltást is biztosító nemzetközi pénztárban. A várakozási idő csökkentése érdekében a vasúttársaság kéri az utasokat, hogy az online jegyértékesítési felületeket és a jegykiadó-automatákat válasszák.

A 9. vágány melletti, 6:30-tól 19:15-ig nyitva tartó belföldi pénztár legrövidebben a Kerepesi úti bejáratokon, valamint a Baross téri főbejárattól jobbra tartva közelíthető meg; míg a 6. vágánynál található nemzetközi pénztár a Thököly úti bejáratokon, valamint a Baross tér felöli főbejárattól balra tartva közelíthető meg, és 3:45-tól 1:00-ig tart nyitva. A könnyebb tájékozódást útbaigazító táblák segítik.

A Keleti pályaudvaron, az utascentrum megépülésének köszönhetően, az eddigieknél komfortosabb lesz az utasok kiszolgálása. Egy helyen lesz lehetőség a menetjegyváltással, belföldi vagy nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére, és akadálymentesen lehet majd megközelíteni a pályaudvart az aluljáró szint és a vágánycsarnok közötti mozgólépcsőn vagy liften. A MÁV szakemberei által megtervezett és a Budapest Fejlesztési Központtal együttműködve előkészített, közel 1,6 milliárd forint értékű beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósulhat meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 15:47, kedd | Helyi

Bohócdoktorok finomságokkal segítik covid osztályokon küzdőket

A lelkes bohócdoktor csapat élelemmel, fertőtlenítőszerekkel, nassolnivalókkal megtömött csomagokat juttatnak a covid frontvonalon életünk megmentéséért küzdő egészségügyis hősöknek.

2021. Április 09. 11:41, péntek | Helyi

Az áprilisi menetrendmódosítással új dunántúli összeköttetések és a hazai turizmus fellendülését segítő újdonságok is érkeznek

A tavaly decemberben hatályba lépő menetrend számos fejlesztést hozott mintegy harminc vasútvonalon.

2021. Április 07. 12:07, szerda | Helyi

A MÁV intézkedései a Francia úton felgyülemlett illegális hulladék felszámolására

A MÁV területeit érintő illegális szemétlerakás szempontjából a Budapest XIV. kerület Francia út országosan az egyik legfertőzöttebb helyszín.

2021. Április 07. 12:03, szerda | Helyi

A klímaváltozás zöld ügyből üzleti rizikóvá vált

Ma már nem kérdés a világ vezető vállalatai számára, hogy a klímakatasztrófa elkerülése az egyik legfontosabb cél, mivel egyszerre veszélyezteti az ökoszisztémát és a jelenlegi gazdasági, társadalmi stabilitást.