Városlista
2020. április 9, csütörtök - Erhard

Hírek

2020. Február 24. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Best of Őszi Tárlat – a szegedi Bölcsészkaron

Best of Őszi Tárlat – a szegedi Bölcsészkaron

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat reprodukcióiból nyílt kiállítás csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának folyosógalériájában.

A kiállítást Gyenge Zoltán, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja és Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze nyitott meg. A Vásárhelyi Őszi Tárlatok múltját és jelenét bemutató 12 tabló a legutóbbi kiállítás díjazott alkotóira fókuszál.

– A Tornyai János Múzeum és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara között létrejött együttműködési megállapodás egy nem túl régi, de annál működőképesebb kapcsolat – fogalmazott megnyitójában a dékán. – Ha valaki nemcsak átutazik Hódmezővásárhelyen, hanem meg is áll, akkor érzékelheti, hogy milyen komoly és gazdag kulturális élettel rendelkezik a város.

Gyenge Zoltán fontosnak tartja, hogy a hallgatóik múzeumokba látogassanak, részt vegyenek kiállítások szervezésében, hiszen a karon jelenleg is folyik művészetelméleti képzés, ahol szeptembertől művészettörténet szak is indul. – Emiatt még inkább szükségünk van az olyan kiállítóhelyekre, amelyek gyakorlati helyek tudnak lenni a hallgatók számára – hangsúlyozta Gyenge Zoltán.

Képiró Ágnes a kiállítási anyag koncepciójáról szólva kiemelte, hogy a Bölcsészkar forgalmas folyosója ideális helyszín arra, hogy a hazánkban közel hét évtizede évente megrendezésre kerülő, országos jelentőségű kortárs képzőművészeti seregszemlét reprezentáló tárlatával minél több egyetemi polgár ismerkedjen meg.
A Best of Őszi Tárlat című kiállítás 2020. április 1-ig várja látogatóit Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának folyosógalériájában.

Fotók: Eifert János és Nemes Réka

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 08. 09:42, szerda | Helyi

Díjmentes karriertanácsadás és államilag támogatott digitális kurzusok várják az új szakmára és állásra vágyókat a Codecoolnál

A kormány által meghirdetett gazdaságvédelmi akcióterv részeként a válság által sújtott szektorokból kényszerűen kikerülők digitális átképzését 95%-ban fogja támogatni az állam,

2020. Április 08. 09:36, szerda | Helyi

Hálaszívek azoknak, akik értünk dolgoznak

Több száz hálaszív került ki a Csongrád Megyei Kormányhivatal, illetve a járási hivatalok közel 50 épületének ablakába, köszönetként.

2020. Április 07. 13:33, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2020. Április 07. 13:30, kedd | Helyi

A Budapest–Hatvan vonal felújítása miatt változik a menetrend április 14-től

A miskolci fővonal Gödöllő és Hatvan közötti szakaszán, április 14-től május 7-ig a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. folytatja a pályafelújítást.