Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2019. November 20. 16:04, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Az Őszi Tárlaton jártak a mozgás barátai

Az Őszi Tárlaton jártak a mozgás barátai

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton, a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában tettek látogatást a szegedi Magyar Reumabetegek Egyesülete, Domokos József Reuma Klub tagjai.

Mint azt a csoport vezetője,Vörös Gabriella régész, muzeológus elmondta, a csoporttagokat leginkább a mozgás szeretete és a baráti kapcsolatok tartják össze, és szívesen keresik fel a térség múzeumait, kiállításait.

Az öt éve működő klub tagjai szerdánként intenzív tornára gyűlnek össze, de ezen a héten kirándulás szerepel a programban. Korábban felkeresték a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjét, de hangversenyeken is részt vesznek. Az aktív csoport tagjai különböző érdeklődésű tagjai bevonzzák egymást saját területeikre, van, aki fest, van, aki hímez, vagy gyűjt, olvas, színházba jár, s az ezekkel kapcsolatos információkat meg is osztják egymás között.

Ha múzeumot látogatnak – s erre leggyakrabban Vörös Gabriella biztatja a csoportot –, vezetéssel ismerik meg a kiállításokat, mint ahogyan a vásárhelyi programon is történt. Az idei Őszi Tárlatot Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze ismertette meg a vendégekkel, kitérve az idei fődíjas, Szabó Klára Petra különleges alkotásaira, a vásárhelyi, valamint az ország más területein alkotó művészek műtárgyaira.

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat december 1-jén, vasárnap ér véget, aznap 15 órakor a tárlat Tornyai-plakettes alkotója, Szabó Klára Petra megvilágításában ismerhetik meg az idei képzőművészeti seregszemle alkotásait a látogatók.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 10:07, szerda | Helyi

Átívelések városok, múzeumok, századok és művészek között

Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.

2019. December 10. 16:39, kedd | Helyi

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

2019. December 10. 16:33, kedd | Helyi

Mézeskalács Workshop a Helyi-Ségben

Profik avatják be a mézeskalács készítés fortélyaiba a Mézeskalács Workshop-on 2019. december 11-én, szerdán 14-18 óráig a Csongrád Megyei Kormányhivatal, szegedi Helyi-Ség kézműves termékek boltjában az érdeklődőket.

2019. December 10. 16:31, kedd | Helyi

Vásárhelyi és szabadkai diákok alkotásaiból nyílik tárlat a Tornyai-múzeumban

Gyermekrajzokon a magyar karácsonyi hagyományok