Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2019. Május 02. 10:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

A Tornyai János Múzeum az idei BölcsészFeszt kiemelt vendége

A Tornyai János Múzeum az idei BölcsészFeszt kiemelt vendége

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara BölcsészFeszt 2. című programsorozatában május 7-én 14 órától a kar Folyosógalériájában és a Radnóti Kávézóban mutatkozik be a Tornyai János Múzeum.

Helyszín: 6722 Szeged, Egyetem u. 2.

Idén a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum és Emlékpont a BölcsészFeszt kiemelt vendége annak az együttműködésnek a jegyében, amelyről a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara és a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ március elején írt alá megállapodást.

Az érdeklődők 14 órától tájékozódhatnak a közgyűjteményről és sor kerül a „Nagy Sömmi” című pályázat díjkiosztójára, valamint a BTK Folyosógaléria kiállításának megnyitójára. A pályázat eredményeit ismerteti és a tárlatot bemutatja: Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója.

Ezt követően A tündérmeséktől a marxizmusig címmel a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ kiadványait kerekasztal beszélgetés keretében ismerhetik meg az érdeklődők, amelynek közreműködői Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója, Dr. Nátyi Róbert főiskolai docens, művészettörténész és Dr. Bencsik Péter egyetemi adjunktus, történész.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 16:59, kedd | Helyi

Nem húzták sokáig, a rendőrök lekapcsolták őket

Szabálytalanul közlekedő járműszerelvény és a hozzákapcsolt személyautó vezetőivel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megyében.

2020. Június 02. 16:55, kedd | Helyi

Tizenhat ittas vezető Csongrádban

Négy nap alatt tizenhat esetben indult büntetőeljárás ittas gépjárművezetőkkel szemben Csongrád megyében.

2020. Június 02. 16:53, kedd | Helyi

Hét határsértő és egy román embercsempész

Egy mikrobusz ellenőrzése során hét illegális migránst találtak a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el.

2020. Június 02. 16:49, kedd | Helyi

Gyorshajtókkal szemben intézkedtek a rendőrök

A Csongrád megyei rendőrök több gyorshajtót is bemértek a hosszú hétvégén, de a szabálytalan járművezetők közül kiemelkedik az az autós, aki a megengedett 90 km/óra helyett a duplájával hajtott.