Városlista
2020. április 9, csütörtök - Erhard

Hírek

2019. November 20. 15:56, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

A MÁV idén is csatlakozott a Gyermekjogok Világnapjához

A MÁV idén is csatlakozott a Gyermekjogok Világnapjához

A MÁV idén is csatlakozott az UNICEF Gyerekhang kampányához, amellyel a gyermekjogok fontosságára hívja fel a figyelmet a vasúttársaság is.

A legfontosabb gyermekjogok a budapesti fejpályaudvarok, valamint egyes vasút- és HÉV-állomások hangosbemondóiban hangzanak el ma 20 óráig.

Az UNICEF Gyerekhang kampány részeként a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron; a Kelenföld és Kőbánya-Kispest vasútállomáson valamint a MÁV-HÉV Batthyány téri végállomásán Biber Anett, a MÁV szóvivőjének rövid bevezetőjét követően gyerekek tájékoztatnak óránként egy-egy mondatban a gyerekjogokról a hangosbemondón. A hangos tájékoztatás mellett Budapest elővárosában 63 FLIRT motorvonat és 50 IC kocsi monitorjain a Gyerekjogok világnapja grafikája jelenik meg.

Háttér-információk:

November 20-án a gyermekjogokat ünnepeli az egész világ, 2019 pedig különösen fontos, mertidén pont 30 éve, 1989. november 20-án lépett életbe a Gyermekjogi egyezmény, amelyet Magyarország az elsők között ratifikált.Az egyezmény biztosítja azokat az alapjogokat, amelyek minden gyermeket megilletnek szerte a földkerekségen. AzUNICEF Magyarország az egyezmény aláírására emlékezve immáron harmadik alkalommal rendezi meg Gyerekhang kampányát, amelynek célja felhívni a figyelmet az alapjogokra és jobban figyeljünk a gyerekek véleményére.

További információk: https://unicef.hu/igy-segitunk/hireink/gyerekek-veszik-at-a-hatalmat-november-20-an/

A Gyermekvasúton készült tavalyi kisfilm itt tekinthető meg: https://unicef.hu/mav-es-gyermekvasut-2018/

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 08. 09:42, szerda | Helyi

Díjmentes karriertanácsadás és államilag támogatott digitális kurzusok várják az új szakmára és állásra vágyókat a Codecoolnál

A kormány által meghirdetett gazdaságvédelmi akcióterv részeként a válság által sújtott szektorokból kényszerűen kikerülők digitális átképzését 95%-ban fogja támogatni az állam,

2020. Április 08. 09:36, szerda | Helyi

Hálaszívek azoknak, akik értünk dolgoznak

Több száz hálaszív került ki a Csongrád Megyei Kormányhivatal, illetve a járási hivatalok közel 50 épületének ablakába, köszönetként.

2020. Április 07. 13:33, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2020. Április 07. 13:30, kedd | Helyi

A Budapest–Hatvan vonal felújítása miatt változik a menetrend április 14-től

A miskolci fővonal Gödöllő és Hatvan közötti szakaszán, április 14-től május 7-ig a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. folytatja a pályafelújítást.