Városlista
2020. április 9, csütörtök - Erhard

Hírek

2019. November 20. 11:39, szerda | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

A Kormányhivatal is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A Kormányhivatal is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

Október közepétől november közepéig, egy hónapon át szelektíven gyűjtötték a műanyag hulladékot a Csongrád Megyei Kormányhivatal szegedi, központi épületében dolgozók.

Azzal a céllal gyűjtötték, hogy kiderüljön, mekkora hulladékmennyiség gyűlhet így össze és kerülhet újrahasznosításra.

Az akció végén dr. Juhász Tünde kormánymegbízott adja át a tetemes mennyiségű műanyaghulladékot az újrahasznosításról gondoskodó vállalkozás, a Multigrade Környezetvédelmi Kft ügyvezetőjének, Jéga Szabó Ferencnek.

Az esemény időpontja: 2019. november 21. 12:30

Helyszíne: a Csongrád Megyei Kormányhivatal előtti parkoló, Szeged, Rákóczi tér 1.

További információk:

Az Európai Bizottság hulladékcsökkentő kampánya, az Európai Hulladékcsökkentési Hét idén 2019. november 16-24. között zajlik. Célja, hogy hulladékcsökkentési akcióötletekkel javítsa a környezeti terhelést.

A Hét keretében a kontinens egészén önkéntesek saját ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezésének megelőzésére, a hulladékmennyiség csökkentésének fontosságára, a termékek újra-használatára, valamint a már hulladékká vált anyagok újrahasznosítására, az ezt segítő szelektív hulladékgyűjtés hatékonyabb kihasználására.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 08. 09:42, szerda | Helyi

Díjmentes karriertanácsadás és államilag támogatott digitális kurzusok várják az új szakmára és állásra vágyókat a Codecoolnál

A kormány által meghirdetett gazdaságvédelmi akcióterv részeként a válság által sújtott szektorokból kényszerűen kikerülők digitális átképzését 95%-ban fogja támogatni az állam,

2020. Április 08. 09:36, szerda | Helyi

Hálaszívek azoknak, akik értünk dolgoznak

Több száz hálaszív került ki a Csongrád Megyei Kormányhivatal, illetve a járási hivatalok közel 50 épületének ablakába, köszönetként.

2020. Április 07. 13:33, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2020. Április 07. 13:30, kedd | Helyi

A Budapest–Hatvan vonal felújítása miatt változik a menetrend április 14-től

A miskolci fővonal Gödöllő és Hatvan közötti szakaszán, április 14-től május 7-ig a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. folytatja a pályafelújítást.