Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 16. 10:22, hétfő | Helyi
Forrás: Gombkötő Zoltán PR menedzser DIGI Kft.

A DIGI Csoport szerint az NMHH döntése alaptalan és nem tisztességes

A DIGI Csoport szerint az NMHH döntése alaptalan és nem tisztességes

A Társaság, ügyfelei érdekében folytatni kívánja a magyar piacra vonatkozó terveinek megvalósítását

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. bejelentette, hogy nem vett részt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által kiírt 5G-s frekvenciaárverésen. A Cégcsoport részéről a DIGI COMMUNICATIONS N.V., a Hollandiában bejegyzett anyavállalat indult a pályázaton.

A továbbiakban, a cégcsoport nevében a DIGI COMMUNICATIONS N.V. tájékoztatóját tesszük közzé.

A DIGI COMMUNICATIONS N.V. a mai nappal tájékoztatta részvényeseit és befektetőit, hogy 2019. szeptember 13-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az 5G-s frekvenciaárverésen való részvételi pályázatát elutasította. A Vállalat ezen a frekvenciaárverési eljáráson a magyar piacon elindított mobil kommunikációs szolgáltatásainak fejlesztése érdekében vett részt.

A Társaság meglátása és álláspontja szerint az NMHH döntése alaptalan és nem tisztességes. A most meghozott határozat ugyanis nem egyezik meg a pályázati kiírás feltételeivel, nem konkrét tényekre és alapos elemzésekre támaszkodik, feltételezéseken és olyan történéseken alapul, melyek csak hipotézis tárgyát képezik. Ez a határozat bővíti a Cégcsoportot hátrányosan érintő, vitatható döntések sorát, melyeket az NMHH az elmúlt időszakban hozott a korábbi frekvenciaárverésekkel kapcsolatban a Cégcsoport tagjaival szemben.

A DIGI COMMUNICATIONS N.V az NMHH döntése ellen minden elérhető – a magyar és európai jogszabályoknak megfelelő – eszközzel fellebbez. A Cégcsoport szilárd elhatározása, hogy ügyfelei érdekében folytatja a magyar piacra vonatkozó terveinek megvalósítását.

A DIGI Csoportról

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. a Bukaresti Értéktőzsdén jegyzett DIGI Communications N.V. magyarországi leányvállalata. A DIGI Csoport Magyarországon, Romániában, Spanyolországban és Olaszországban van jelen. A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. Magyarország egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, vezető szerepet tölt be a kábeltelevízió piacon, ezen kívül az egyik legmodernebb optikai hálózat tulajdonosa. A magyarországi piacon 1998 óta van jelen, ügyfelei számára biztosítva a legjobb ár-érték arányú távközlési szolgáltatásokat a vezetékes és mobil szolgáltatások terén. A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. 2018. májusában irányítást szerzett a magyar telekommunikációs piac egy másik, szintén meghatározó szereplője, az Invitel Távközlési Zrt. felett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.